EKSKLUZIVNO! – Ovo su policajci koji su prebili ANDREJA VUČIĆA

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Svi optuženi su tokom suđenja negirali krivicu i naveli da su 28. septembra 2014. postupali po zakonu.

 

Višu sud u Beogradu osudio je na šest meseci uslovne kazne zatvora žandarme Predraga Mitrovića, Slavka Stojanovića, Dalibora Đorđevića, Zlatka Gigića, Bobana Lekića i Mitra Milosavljevića zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, odnosno prebijanja braće predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, tokom Parade ponosa u septembru 2014. godine.

 

Sudija je u kratkom obrazloženju navela da su optuženi počinili krivično delo zlostavljanja i mučenja, kao i da je žandarm Dragan Savić počinio i delo napad na vojno lice u obavljanju službene dužnosti. Sud je uvažio i iskaze nepristrasnih svedoka, među njima i novinarke televizije koja je prva objavila snimak incidenta.

Advertisements

 

Komandant voda Niške žandarmerije Rade Matić oslobođen je optužbi za zloupotrebu službenog položaja.

Jedan od pravnih zastupnika pripadnika Žandarmerije advokat Vladimir Vučinić izjavio je danas da je odbrana relativno zadovoljna uslovnim presudama njihovim klijentima zbog napada na braću premijera Srbije i gradonačelnika Beograda i dvojicu vojnih policajaca na Paradi ponosa 2014. godine, ali da će se ipak žaliti na deo presude, koji se odnosi na krivicu a da veruje da će tužilac uložiti žalbu na izrečene sankcije.

 

Svi optuženi su tokom suđenja negirali krivicu i naveli da su 28. septembra 2014. postupali po zakonu.

IZVOR: ESPRESO.RS – FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

Advertisements

error: