EKONOMISTA ĆULIBRK: Vučić laže naša ekonomija je najgora u regionu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Glavni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk kaže da se Skupština Srbije ponekad pretvara u “Zadrugu” i Farmu”. Mi i dalje govorimo da privlačimo najviše investicija u regionu – a od osam zemalja, po zvaničnim podacima i na osnovu 10 ekonomskih parametara – najgori smo, naveo je gostujući u Novom danu. “Mi smo propali i niko to ne konstatuje”.

 

Lider LSV Nenada Čanak za list Danas je izjavio da je Šešelj u politici ono što su starlete u rijalitiju.

“Kad pogledamo šta se dešava, ponekad mi se učini da se Skupština ponekad pretvara u “Zadrugu”, “Farmu” i “Parove”, samo više ne znam ko je tamo s kim”, kaže na to Ćulibrk.

Kaže da Čanak to zna najbolje, zna “to iznutra”, jer je svojevremeno ušao u rijaliti, da bi to, kako je tada rekao (Čanak), razbio iznutra. Komentarišući Čanka podseća i da se radi o čoveku koji je posle 5. oktobra otišao da svira klavir na Pink.

“Ovo što se u Skupštini dešava je mnogo gore, pogotovo što je transparentan rad Skupštine jedna od direktnih zamerki koja nam je upućena iz Grupe zemalja za borbu protiv korupcije u Savetu Evrope… Mi sad u oktobru očekujemo pozitivan izveštaj te grupe zemalja, u trenutku kada vlast podnosi po 300, 400 amandmana idiotskih, na prvi član zakona, na sam naslov zakona, da bi se Srbija brže razvijala, prva stigla na Mars, Veneru… Samo da se uskrati opoziciji pravo… I mislite da ćete time izbrisati Srbiju sa spiska na kom se daju zamerke?”

 

U oktobru ćemo popiti kaznu, naglašava Ćulibrk, i kaže da će tada vlast kazati – nismo znali. Znaju to i rade to namerno, naglašava.

Advertisements

Komentarišući ponašanje radikala u parlamentu koje nalikuje onom iz devedesetih, kaže da su beogradski izbori i dva odsto podrške bili signal u toj stranci da nešto treba da se uradi, a da su oni dobri u pravljenju skandala i da im se to i toleriše.

Zakon propisuje da narodnom poslaniku mandat prestaje ako je pavosnažnom sudskom odlukom osuđen na kaznu zatvora bezuslovno u trajanju od najmanje šest meseci. To nije bio slučaj sa liderom radikala Šešeljem, a to pitanje nije bilo na razmatranju u parlamentu.

Ćulibrk, osvrćući se na to, kaže da mu je interesantno obrazloženje Aleksandara Martinovića, predsednika Administrativnog odbora, koji je rekao da je u trenutku presude Šešelj odslužio kaznu i da o tome nema potrebe da se raspravlja… “Drago mi je što je predsednik Administrativnog odbora, on može stvarno sve sa svojom kreativnošću. Mi smo toliko kreativni da je to čudo jedno”.

Međutim, ocenjuje Ćulibrk, to može da se potegne onog momenta kad Šešelj uradi nešto što se ne svidi aktuelnoj vlasti i da izleti iz parlamenta, mada sumnja u to, jer smatra da njima odgovara takvo stanje.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: