E, SVAŠTA! Predsednik VUČIĆ KAŽNJAVA MIRKOVIĆA! Kazne zbog komaraca i WC papira!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

DRŽAVNA revizorska institucija podnela je prijavu protiv Saše Mirkovića, bivšeg predsednika Skupštine grada Zaječara, jer je, navodno, 2015. godine nelegalno zaprašivao komarce i krpelje, i kupovao toalet papir, pišu „Večernje novosti„.

 

Ovo je za „Novosti“ potvrdio sam Mirković, dodavši da ga DRI, uz još osam osoba, tereti i za nelegalnu isplatu odborničkih naknada, dok je obavljao dužnost predsednika lokalnog parlamenta.

 

“ Znači, moj najveći greh je, po DRI, zaprašivanje komaraca i krpelja, i kupovina toalet papira“, u čudu je Mirković i dodaje:

Podneo sam krivičnu prijavu i tužbu protiv DRI i njenog predsednika Radosava Zelenovića, zbog lažnog prijavljivanja i očekujem da mi se, na ime duševne boli, isplati suma od 20 miliona dinara“.
Po Mirkovićevim rečima, u ingerenciji predsednika SG nisu dela za koje ga tereti DRI, već je to nadležnost sekretara i načelnika Gradske uprave.

Advertisements

Kako sam Mirković tvrdi, te 2015. je, inače, odbio da glasa za završni račun, što celu situaciju čini još komičnijom.

“ Međutim, nije zgoreg spomenuti da je glas za takav izveštaj dao Stefan Zankov (SNS), tada odbornik, a danas predsednik Skupštine grada“, napominje Mirković.

On navodi da je tada DRI utvrdila da je iz gradske kase nenamenski potrošeno, čak, 720 miliona dinara.

“ Mora da se zna da je za izvršenje budžeta odgovoran bio tadašnji gradonačelnik Velimir Ognjenović.
Ja sam bio predsednik lokalnog parlamenta i nisam bio u izvršnoj vlasti, tako da nisam bio odgovoran za trošenje novca iz gradske kase.

Ali, cilj je jasan.

Mora mi se nakalemiti nešto, makar to bili krpelji i toalet papir“, poručuje Mirković.
Mirković je na kraju dodao da je OČIGLEDNO u pitanju njegov politički progon s ciljem da se omalovaži i diskredituje. Međutim, sve će to članovi DRI i njihov predsednik imati priliku da dokažu na sudu, zaključio je Mirković.

Izvor: novosti.rs

Advertisements

error: