E SVAŠTA! CRKVA zvanično podržala ministarku lezbejku za NOVOG PREMIJERA SRBIJE

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Crkva navija da Brnabićeva bude premijer!

 

Na koktelu koji je priređen pošto je novi predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio zakletvu u holu Doma Narodne skupštine ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić dobila je punu podršku vrha SPC za premijersku funkciju, saznaje „Alo”!

Prema rečima našeg izvora sa lica mesta, episkop zagrebačko-ljubljanski Porfirije (Perić), koji je u Skupštinu Srbije došao zajedno sa patrijarhom srpskim Irinejom, prišao je ministraki Brnabić čim ju je ugledao u masi, ljubazno se pozdravio sa njom, a onda joj preneo poruku SPC.

– Vladika Porfirije, koji je sada i član Sinoda SPC (crkvene vlade), prišao je ministarki, uhvatio je za obe ruke i doslovno joj rekao: „Evo i uživo da vam kažem, imate moju i punu podršku Crkve da budete premijer, o vama mislimo sve najbolje. Niko se tome ne protivi, zaista. Molim vas, nemojte da verujete svakojakim glasinama.“ Ona je bila oduševljena njegovim rečima, što se moglo videti po njenom izrazu lica, i nekoliko puta mu je ponovila: „Hvala vam, vladiko, hvala vam puno” – otkriva naš izvor.

Advertisements

Podsećanja radi, i nakon što su neki mediji preneli da se SPC protivi predlogu da ministarka Ana Brnabić bude izabrana za premijera zato što je pripadnica gej populacije, Srpska pravoslavna crkva je odmah reagovala saopštenjem, navodeći da to uopšte nije tačno.

– Srpska pravoslavna crkva, njen patrijarh ili bilo koja druga zvanična ustanova ili ličnost ne mešaju se u izbor državnih zvaničnika – pisalo je u saopštenju SPC.

Tada je navedeno i da se SPC ne bavi privatnim životom državnih zvaničnika, da ne viri kroz tuđe prozore, te da je „neodgovorno iznositi sablažnjive detalje ili nečija lična iskušenja u medije i tako ljude izlagati potencijalnoj opasnosti”.

Ana Brnabić je nakon tog saopštenja izjavila da „ima duboko i iskreno poštovanje prema instituciji SPC”.

ALO NOVINE

Advertisements

error: