DUČIĆ: Bilo je nekih incidenata nad Srbima na Kosovu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Komandant vojne baze Bondstil i pukovnik američke vojske Nik Dučić ocenio je da je situacija u većem delu Kosovu mirna i stabilna.

 

Ipak, kako kaže, “nažalost je bilo nekih incidenata” nad Srbima. RTV KiM prenosi da je pukovnik srpkog porekla boravio sinoć u Gračanici na otvaranju Vidovdanske likovne kolonije.

Navodi se da je, nakon serije incidentata koji su se desili nad Srbima na Kosovu, pukovnik Dučić ocenio da situacija mirna.

 

“Znam da ste pročitali vesti, da su nažalost bili neki incidenti, ali u većem delu Kosova, posebno u mojoj oblasti, ja vidim da je stabilno, mirno i sigurno. Mi podržavamo Kosovsku policiju i druge kosovske institucije u njihovim naporima da poboljšaju sposobnosti i demonstriraju profesionalizam u rešavanju teških problema”, kazao je Dučić.

Advertisements

 

On je, govoreći o izložbi u Domu kulture u Gračanici i otvaranju likovne kolonije, rekao da mu je drago što je prisustvovao ovom događaju i da ceni vredan rad umetnika.

Navodi se da je Dučić kazao da će predložiti svojim vojnicima iz baze Bondstil da dođu i pogledaju “ovu veličanstvenu izložbu”.

 

U napadima Albanaca prethodnih dana povređeno je više Srba i oštećena je ambulanta u srpskom povratničkom selu Novake kod Prizrena.

 

IZVOR; B92 / AP

Advertisements

error: