DRŽAVNI DIL! Otac Nebojše Stefanovića trguje oružjem

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Jedna od četiri firme Branka Stefanovića, oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, nedavno je dobila dozvolu za izvoz naoružanja i vojne opreme od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a reč je o kompaniji Junajted BG, piše NIN u tekstu koji se nalazi na naslovnoj strani sutrašnjeg izdanja.

 

NIN navodi da se podatak da je otac ministra policije dobio ovu dozvolu može pronaći na sajtu Ministarstva, na kojem se objavljuje spisak svih registrovanih lica koja mogu da se bave spoljnom trgovinom naoružanjem i vojnom opremom.

Firma Junajted BG se na tom spisku nalazi pod brojem 213 od ukupno 219 registrovanih lica za uvoz i izvoz oružja.

Advertisements

 

Nedeljnik navodi da, „u ovome možda ne bi bilo ničeg spornog da bitnu ulogu u izdavanju dozvola za izvoz oružja nema i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, na čijem čelu se nalazi Nebojša Stefanović“.

„Pritom, ne treba zaboraviti da je Stefanović ujedno i šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti i da preko te funkcije koordinira radom tajnih službi koje imaju bitnu ulogu u izdavanju dozvola i nadzora u izvozu oružja“, piše NIN.

MUP u izvozu oružja ima ulogu jednog od državnih organa koji daje saglasnost za izdavanja dozvola, ali je uključen i u bezbednosne provere onih koji bi da se bave spoljnom trgovinom naoružanjem i vojnom opremom.

 

IZVOR: Beogradski glas / Gerila.rs

Advertisements

error: