DRŽAVA PARADOKSA! Vulin ministar odbrane, a POBEGAO JE OD SLUŽENJA VOJSKE!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Još nisu ni startovali, a novu vladu već tresu skandali – Aleksandar Vulin, koji će voditi resor odbrane, nije služio vojsku, dok je novi ministar ekologije Goran Trivan bio u pritvoru zbog malverzacija sa stanom.

 

Vulin, kako tvrde izvori Kurira iz Ministarstva odbrane, nije služio obavezni vojni rok.

– Vulin nikad nije služio vojsku, ali ne mogu da vam otkrijem šta je naveo kao razlog za izbegavanje obaveznog vojnog roka. Njegov karton na kojem piše i razlog oslobađanja od vojske je sakriven. Sram me je i da ponovim to što je navedeno – kaže izvor Kurira iz ministarstva i dodaje da su svi u resoru u šoku, jer im na čelo sistema dolazi čovek koji je izbegao obavezu prema državi.

Blam do blama

Da je Vulin eskivirao vojni rok, rekao je svojevremeno u Skupštini i poslanik DS Radoslav Milojičić Kena. U vreme kad je Vulin preuzeo resor za rad, ali i boračka pitanja, Milojičić je upitao kako će o pravima boraca da brine čovek koji je izbegao vojni rok.

Ništa manji skandal nije ni novog ministra ekologije Gorana Trivana iz SPS. On je 2001. uhapšen jer je podsticao izvesnog Šima Čučkovića da kupi stan za njega u iznosu od 6,5 miliona dinara, dok se Čučković teretio za zloupotrebu položaja prilikom kupovine tog stana.

Advertisements

Na bruku od pre 16 godina građane je prvi podsetio voditelj Jutarnjeg programa Srđan Predojević, koji je tokom razgovora sa gostom počeo da „gugla“ Trivana i rekao da je prva vest na koju je naišao o novom ministru ova u vezi s malverzacijom sa stanom.

Vulin juče nije odgovorio na SMS s pitanjem, dok je Trivan u kratkoj poruci samo napisao „No koment“.

I ostale rotacije u Nemanjinoj 11 ustalasale su javnost. Predlog članova Brnabićkine vlade samo je pokazao da imamo ministre opšte prakse, koji se, bez obzira na lično obrazovanje, ne ustručavaju da olako lete iz jednog resora u neki drugi.

Ministri kao ukrasi

Dragan Popović, direktor Centra za praktičnu politiku, kaže za Kurir da trenutno živimo u sistemu u kojem apsolutno sve zavisi od Vučićeve volje, pa se zato i ne razmišlja da li je neki ministar odgovarajući za određenu funkciju.

– U uređenoj državi svakako bi bilo neprihvatljivo da ministri skaču iz resora u resor, bez obzira na to koliko poznaju temu. U Srbiji je to praktično svejedno. Svako ko pristane da bude ministar u ovoj vlasti unapred je pristao da bude ukras i od njega ili nje se ne očekuje da donosi važne odluke ili da preuzima odgovornost za svoj resor. Zato je i moguće da tako lako prihvataju da, na primer, danas brinu o socijalnoj politici, a sutra o odbrani – kaže on.

IZVOR: KURIR NOVINE

Advertisements

error: