DRŽAVA ĆUTI! Turističke agencije prevarile 2,000 građana Srbije za letovanje

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Agencija “Blu travel vorld” iz Smedereva, koja je prevarila turiste za smeštaj na Eviji, prodavala svoje aranžmane preko još 24 agencije širom Srbije i tako oštetila najmanje 2.000 putnika! Vlasnik “Blu travel vorlda” mejlom obavestio partnere i klijente da su svi aranžmani otkazani i nestao bez traga sa parama.

Više od 2.000 turista širom Srbije moglo bi da ostane bez već uplaćenog letovanja zbog velike prevare smederevske agencije “Blu travel vorld” i njenog vlasnika Dejana Milošoskog! Agencija koja je već namagarčila 56 svojih putnika, tako što ih je poslala na grčko ostrvu Eviju a da im nije obezbedila i platila smeštaj, prodavala je svoje aranžmane na isti način preko još čak 24 agencije širom Srbije.

Vlasnik “Blu travel vorlda” Dejan Milošoski uzeo je novac od putnika, ali ga nije uplatio gazdama apartmana u Grčkoj, zbog čega ovi više ne žele da primaju turiste iz Srbije. Milošoski je zbog toga zatvorio agenciju i nestao bez traga, a svoje partnere i klijente je mejlom obavestio da su svi aranžmani ugovoreni preko njegove agencije otkazani.

Traže rešenje

Advertisements

Dušan Radojčin, vlasnik agencije “Nika travel” iz Šapca, koja je prodavala aranžmane preko “Blu travel vorlda”, kaže da je u velikom problemu jer ne zna kako da putnicima objasni da neće ići na letovanje koje su uplatili.
– Milošoski nas je mejlom obavestio da ima “neprijatne vesti” jer se sva letovanja uplaćena preko njega otkazuju. Obećao je da će navodno svima nadoknaditi štetu preko “Milenijum osiguranja”.

Pokušali smo da kontaktiramo s njim, ali od njega nema ni traga ni glasa. Desetak šabačkih agencija koje sarađuju s njim ima više stotina putnika koji u utorak treba da pođu na more i ne znamo kako da im saopštimo da od toga nema ništa. Dovijamo se i dogovaramo s njima da im nađemo neki drugi smeštaj o našem trošku, a da nam oni vrate novac kad naplate štetu od “Milenijum osiguranja” – rekao nam je Radojčin.

Zna se krivac

Jedini krivac u ovom slučaju je agencija “Blu travel vorld”, ostale podagencije nisu dužne da nadoknađuju štetu
Aleksandar Seničić, Juta

U preostalim subagencijama juče nisu želeli da se oglašavaju povodom ovog slučaja jer, kako nam je rečeno, još sa putnicima traže najprihvatljivija rešenja. Najgore od svega je što su mahom u pitanju agencije koje nisu članice “Jute”, pa kako nemaju ni “Jutinu garanciju”, bukvalno su u prevazilaženju ovog problema prepuštene same sebi.

Advertisements

error: