DRRŽAVNA REPRESIJA!? Policija tukla građane u Vrbasu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vrbas, Beograd — Narodna stranka saopštila je danas da je policija u Vrbasu privela poverenika te stranke za Vojvodinu Borislava Novakovića. Ministar: Napadnuta policija.

 

Najpre je NS saopštila da je u Vrbasu priveden Novaković, kao i još sedam ljudi koji su se usprotivili rušenju bašte jednog kafića koje se, prema njihovim tvrdnjama, sprovodi nezakonito.

 

Među privredenima je i član Narodne stranke Ognjen Vujičić, suvlasnik “Kafea centar”, čiju baštu danas ruše. Narodna stranka je navela da su se privedeni protivili “bespravnom uklanjanju objekta koje opština Vrbas sprovodi bez valjane dokumentacije, a uz podršku više od 30 policajaca”.

“Narodna stranka traži hitno oslobađanje svih privedenih i poziva režim da se urazumi i ne hapsi političke protivnike. Pravni tim Narodne stranke, sastavljen od najuglednijih advokata, nalazi se u Vrbasu i upotrebiće sva legalna sredstva da privedeni budu oslobodjeni”, navodi se u saopštenju.

 

Ta stranka postavila je na internet i snimak na kom se vidi sukob sa policijom i privođenje Novakovića.

 

S druge strane, oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji kaže da su u Vrbasu napadnuti policajci i da on najoštrije osuđuje taj napad, koji su izvršili političari Narodne stranke i njen poverenik za Vojvodinu Borislav Novaković i grupa osoba koju je predvodio.

 

“Nedopustivo je da bilo ko, ma koju funkciju obavljao, pribegava nasilju i napada policajce, koji rade svoj posao u skladu sa zakonom”, poručio je Stefanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Advertisements

 

Ministar je ukazao da pripadnici policije, koji su svakodnevno u prvoj liniji odbrane naše zemlje od raznih vidova kriminala, ne smeju i neće biti žrtve bahatih pojedinaca koji zbog svoje političke ili društvene pripadnosti smatraju da im je sve dozvoljeno. “Pripadnici policije u Vrbasu postupali su u skladu sa zakonom i pružali asistenciju organima lokalne samouprave u izvršenju njihovih zadataka”, naveo je Stefanović.

 

Oglasila se i opština Vrbas, odakle je saopšteno da je zaposlenima JKP Komunalac Vrbas onemogućeno da uklone montažni objekat, da se opština obratila policijskoj stanici kako bi pružili asistenciju i omogućili izvršenje Rešenja o uklanjanju letnje bašte te da nije reči ni o kakvom političkom progonu već delovanju po zakonu protiv onih koji su uklanjanje pokušali da spreče.

 

Opština Vrbas je precizirala da se taj incident desio prilikom sprovođenja zakona, a sve vezano za neplaćanje zakupa zemljišta na kojem je postavljena letnja bašta „Centar grada Vrbas“ PR Pavlović Vojislav iz Vrbasa.

 

Kako se navodi zakupnina nije plaćana 11 meseci, a u iznosu od 135.695,29 dinara duga, što je Pavlovića činilo najvećim dužnikom po ovom osnovu u opštini Vrbas, te su se stekli uslovi za raskid ugovora o zakupu. Dodaju i da je opomenu pred tužbu za plaćanje duga zakupac primio dana 11.07.2018. sa rokom da izmiri dugovanja, jer će se u suprotnom ista zakupodavac namiriti sudskim putem.

 

B92 / TANJUG

Advertisements

error: