DROBNJAK: Ne lažite više, svi važni putevi su prohodni!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Auto-putevi i svi državni putevi prvog i drugog reda u Srbiji su, uprkos velikim snežnim padavinama u protekla 24 sata, prohodni, a sve ekipe zimske službe JP “Putevi Srbije” su na terenu, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uz apel učesnicima u saobraćaju da voze pažljivo i koriste zimsku opremu.

 

“Putari su se 24 sata borili sa snegom koji je padao sve vreme. Svi putevi prvog i drugog reda su očišćeni i celu noć su bili prohodni. Putari su danonoćno prisutni, u jednoj smeni radi od 1.200 do 1.500 ljudi, a radi se u tri smene. Posebno vodimo računa o prevojima i turističkim mestima, na Zlatiboru nema problema, za Kopaonik je neophodno korišćenje zimske opreme i lanaca”, izjavio je v. d. direktora “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak, navodi se u saopštenju.

 

Drobnjak je posebno apelovao na vozače kamiona i cisterni da ne voze po ovakvom vremenu, kada sneg pada 24 sata, jer stvaraju probleme, s obzirom na to da je izuzetno teško voziti po takvim uslovima.

 

Železnički saobraćaj odvija se nesmetano

Generalni direktor “Infrastruktura železnice Srbije” Miroljub Jevtić obišao je danas železničke stanice Rakovica i Topčider i tom prilikom izjavio da se železnički saobraćaj u glavnom gradu, ali i na svim prugama u Srbiji, odvija redovno i nesmetano, te da Centralni operativni štab neprekidno dežura, a da je oko 900 zaposlenih angažovano na čišćenju i održavanju železničke infrastrukture.

Advertisements

“Zahvaljujući specijalnoj emulziji koja se prvi put ove zime koristi na srpskim prugama, uspešno smo rešili problem zamrzavanja skretnica, što je decenijama stvaralo poteškoće. Železnički saobraćaj se u uslovima velikih snežnih padavina odvija nesmetano, u šta smo se uverili tokom današnjeg obilaska beogradskog železničkog čvora. Takva situacija je i na svim ostalim prugama u Srbiji”, rekao je Jevtić.

 

I saobraćaj na rekama u Srbiji odvija se bez teškoća

Pomoćnik ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za vodni saobraćaj Veljko Kovačević izjavio je da Ministarstvo, sve lučke kapetanije i Direkcija za vodne puteve vrše celodnevni nadzor nad plovidbom, te da nema nijednog razloga za uvodjenje bilo kakvih ograničenja, restrikcija ili zabrana plovidbe.

“Smanjena vidljivost u toku noći i u ranim jutarnjim časovima zbog magle ne ometa plovidbu i nema nijednog razloga za zabranu plovidbe. Sve službe su u pripravnosti za delovanje u vanrednim situacijama, nemamo nikakvu najavu moguće pojave leda i ledohoda, a temperature na rekama su prosečne za ovo doba godine”, rekao je Kovačević i dodao da topljenje snega neće dovesti do povećanja vodostaja na rekama.

 

N1 SRBIJA

FOTO: N1

 

Advertisements

error: