DRAGICA GICA RAZOTKRIVENA! Na tajnom računu Dragice Nikolić 4 miliona evra

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Dragica Nikolić, bivša prva dama Srbije, uspela je da kroz svoju fondaciju obrne 457.308.000 dinara, ili gotovo četiri miliona evra za poslednje dve godine predsednikovanja svog supruga Tomislava Nikolića, otkriva Kurir.

 

Fondacija je prihodovala prošle godine, poslednje godine mandata Tomislava Nikolića, čak tri puta više novca nego što je inkasirala 2015.

U finansijskom izveštaju objavljenom na portalu Agencije za privredne registre navedeno je da je prihod fondacije koja nosi ime bivše prve dame 2016. bio 348.865.000 dinara, dok je godinu dana ranije inkasirala „tek“ 108.443.000 dinara.

 

Pod velom tajne

Poslovanje Dragice Nikolić od samog početka obavijeno je velom tajne, a ni do danas javnost nije saznala ko su domaći i strani donatori koji pune kasu fondacije.

Advertisements

 

Zlatko Minić iz Transparentnosti Srbije smatra da je povećanje prihoda svakako sumnjivo ukoliko je ostvareno u periodu kad je suprug predsednice fondacije imao značajan politički uticaj.

 

– Pošto je tako, najnormalniji odgovor koji bi odagnao sve te sumnje jeste objavljivanje donatora kako bi se proverilo da li je neko do njih eventualno ostvario neku korist. Stvari sada stoje tako da ne postoji obaveza da se tako nešto uradi, ali onda nije primereno samo reći: „Nismo obavezni“ i staviti tačku. To pravilo treba da se promeni, a i bez obzira na to treba insistirati da se ti podaci objave ako nema šta da se krije. Ne vidim nijedan razlog da donator ima motiv da se sakrije i tako dovede pod sumnju svoje dobročinstvo – objašnjava Minić.

KURIR

Advertisements

error: