DOTAKLI SU SAMO DNO! – PORTUGALIJA pobedila na Evroviziji sa najdosadnijom pesmom

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Večeras je u Kijevu održano finale 62. takmičenja za “Pesmu Evrovizije”. Nažalost, srpska predstavnica Tijana Bogićević koja je nastupila sa pesmom “In Too Deep”, nije uspela da izbori prolaz u finale, a pobedu je odneo Salvador Sobral koji je predstavljao Portugaliju.

 

U finale se plasiralo po deset zemalja iz oba polufinala: Moldavija, Azerbejdžan, Grčka, Švedska, Portugalija, Poljska, Jermenija, Australija, Kipar, Belgija, Bugarska, Belorusija, Hrvatska, Mađarska, Danska, Izrael, Rumunija, Norveška, Holandija i Austrija. Njima će se priključiti čuvena petorka Nemačka, Francuska, Španija, Italija i Velika Britanija, kao i Ukrajina, zemlja domaćin ovogodišnjeg takmičenja “Pesma Evrovizije 2017”.

Domaćini programa su voditelji Oleksandar Skičko, Volodimir Ostapčuk i Timur Mirošničenko.

Advertisements

Pravo glasa imale su sve zemlje koje su učestvovale ove godine, uključujući i zemlje učesnice koje nisu uspele da se plasiraju u veliko finale. Način glasanja je bio isti kao i prošle godine. Profesionalni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeliće odvojen skup poena od 1 do 8, odnosno 10 i 12.

Nakon što su gledaoci glasali putem svojih telefona, slanjem SMS-a ili koristeći aplikaciju, prezenteri glasova iz 42 zemlje učesnice uključili su se u program i saopšli poene samo profesionalnog petočlanog žirija. Poene gledalaca saopštili su voditelji takmičenja, počevši od zemlje koja je dobila najmanji broj poena publike, pa sve do zemlje koja je dobila najveći broj glasova.

Ubedljivo najviše glasova, kako žirija tako i gledalaca imala je Portugalija, odnosno Salvador Sobral koji je osvojio čak 758 poena.

 

KURIR

Advertisements

error: