DOSTA MU SVEGA! IVICA DAČIĆ: Odlazim sa čela SPS-a neću više da se nerviram!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ivica Dačić, lider SPS, u ekskluzivnom razgovoru za Kurir kaže da nema tog socijaliste koji njega može da smeni sa čela stranke, već da će on sam otići, o čemu, priznaje, razmišlja!

 

Po­što je Ku­rir obja­vio in­fo­r­ma­ci­ju da Bran­ko Ru­žić, pot­pred­sed­nik SPS, spre­ma puč u stra­n­ci, Dačić poručuje da postoji mogućnost da ubrza kongres i da se verovatno više neće kandidovati za predsednika socijalista.

 

Otvorio dušu

– Kongres je sledeće godine. Izabran sam između četiri kandidata tajnim glasanjem. Podigao sam partiju iz pepela posle 5. oktobra. Inače je ona bila otpisana. Mene ne mogu da smene, mogu samo ja da odem, o čemu razmišljam – kazao je predsednik socijalista za Kurir i dodao da je iskreno više umoran od uloge dežurnog krivca:

 

– Verovatno se više neću kandidovati za predsednika partije. A moguće je da ubrzam kongres. Svima sam za sve uvek ja kriv, i u partiji i u koaliciji, pa je vreme da se to završi. Dosta mi je svega!

Advertisements

 

Podsetimo, Kurir je otkrio da Ružić hoće da preuzme stranku od Dačića, te da već izvesno vreme lobira unutar SPS kako bi ostvario svoj naum. Iako je ovaj socijalista u više navrata zadavao ozbiljne glavobolje Dačiću svojim izrazito opozicionim stavovima, Dačić mu je dao fotelju u novoj vladi, sve sa ciljem da ga obuzda. Međutim, Ružić ne odustaje od svojih ciljeva – da bude naredni šef socijalista.

 

Prelomni kongres

Inače, kongres partije, na kom socijalisti biraju rukovodstvo stranke, po planu treba da se održi 2018. godine.

Dačić je na čelo SPS došao nakon smrti Slobodana Miloševića 2006. Socijaliste je vratio na vlast koalicijom sa Demokratskom strankom 2008. Tada su DS i SPS potpisali istorijsko pomirenje, da bi četiri godine kasnije Dačić „ostavio“ Tadića i demokrate zbog saveza sa SNS Aleksandra Vučića, odnosno zbog premijerskog mesta.

KURIR

Advertisements

error: