DOSTA JE BILO! Austrija poručila EU: Migante više ne primamo!

Podeli vest sa drugima!
  • 1K
    Shares

Advertisements

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc potvrdio je da ostaje pri svom stavu po pitanju migracionih politika da Austrija više ne može da prima migrante, kao i da će nastaviti blisku saradnju sa Viktorom Orbanom.

 

“Evropska unija nisu samo Merkel i Makron, EU ima 28 država članica” rekao je Sebastijan Kurc za RTL.

Kurc je takođe izjavio da iako poštuje stavove Angele Merkel, on sebe vidi bliže stavovima Emanuela Makrona o migraciji, a ističe i da je politika Viktora Orbana više nego relevantna.

Posle Švedske, Austrija je primila najveći broj migranita od svih članica EU i niko ne može da je krivi za nešto, kaže Kurc.

Advertisements

 

Obzirom da smo primili toliko migranata mi možemo da kažemo šta funkcioniše i šta ne, primanje migranata bez limita ne funkcioniše naglasio je Kurc i dodao “konstantna diskusija o kovtama u EU nije donela nikakav napredak”, zaključuje austrijski kancelar.

 

Kurc je takođe rekao da on niti podržava Orbana niti se bori protiv njega “Moja zadatak da sa njim sarađujem, kao i sa Makronom i Merkelovom”.Kurc se takođe dotakao teme Islama, rakavši da svako u Austriji ima pravo religije, ali da u zemlji nema mesta za političku islamizaciju.

 

Izvor: Dnevna Gazeta/ Epoktimes.de

Advertisements