DOSTA JE BILO! Austrija poručila EU: Migante više ne primamo!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc potvrdio je da ostaje pri svom stavu po pitanju migracionih politika da Austrija više ne može da prima migrante, kao i da će nastaviti blisku saradnju sa Viktorom Orbanom.

 

“Evropska unija nisu samo Merkel i Makron, EU ima 28 država članica” rekao je Sebastijan Kurc za RTL.

Kurc je takođe izjavio da iako poštuje stavove Angele Merkel, on sebe vidi bliže stavovima Emanuela Makrona o migraciji, a ističe i da je politika Viktora Orbana više nego relevantna.

Posle Švedske, Austrija je primila najveći broj migranita od svih članica EU i niko ne može da je krivi za nešto, kaže Kurc.

Advertisements

 

Obzirom da smo primili toliko migranata mi možemo da kažemo šta funkcioniše i šta ne, primanje migranata bez limita ne funkcioniše naglasio je Kurc i dodao “konstantna diskusija o kovtama u EU nije donela nikakav napredak”, zaključuje austrijski kancelar.

 

Kurc je takođe rekao da on niti podržava Orbana niti se bori protiv njega “Moja zadatak da sa njim sarađujem, kao i sa Makronom i Merkelovom”.Kurc se takođe dotakao teme Islama, rakavši da svako u Austriji ima pravo religije, ali da u zemlji nema mesta za političku islamizaciju.

 

Izvor: Dnevna Gazeta/ Epoktimes.de

Advertisements

error: