DOŠLO JE NA NAPLATU! – Islamski terorista iz Londona, 1993. klao je Srbe po Bosni!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Kao islamski „sveti ratnik“, u Bosnu došao 1. maja 1993. kada se priključio arapskim borcima iz tog odreda koji se nalazio pod komandom Trećeg korpusa tzv Armije BiH.

 

Halid Masud, koji je u sredu izvršio teroristički napad u Londonu, za vreme rata u Bosni i Hercegovini bio je pripadnik zloglasnog odreda „El mudžahid“.

Postoji spisak od 1.774 boraca odreda „El mudzahida“, među kojima je i Masudovo ime.

Dodaje se da je on, kao islamski „sveti ratnik“, u Bosnu došao 1. maja 1993. kada se priključio arapskim borcima iz tog odreda koji se nalazio pod komandom Trećeg korpusa tzv Armije BiH.

Kako se navodi, njega su početkom 1990-ih radikalizovali poznati vehabijski lideri Abu Hamza al Misri i Omar Bakri Muhamed.

„Reč je o ljudima koji su početkom građanskog rata u BiH odigrali presudnu ulogu u formiranju zloglasnog odreda ‘El mudžahid’ koji je delovao u sklopu Trećeg korpusa tzv. Armije BiH i koji se ‘proslavio’ stravičnim zločinima nad zarobljenim srpskim civilima i vojnicima“.

Advertisements

Prenosi se i izjava člana Ekspertskog tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma, Dževada Galijaševića, da je i prema njegovim podacima Halid Masud za vreme rata u BiH bio pripadnik „El mudžahida“.

Galijašević kaže da je Halid Masud, koji je uz svoje ime imao i dodatak Abdula, koji su koristili mnogi pripadnici tog odreda, iz Bosne otišao tek 25. decembra 1995.

Prema rečima Galijaševića, gotovo svi veliki teroristički napadi u Evropi i SAD imali su neku vezu sa Bosnom i Hercegovinom – ili su teroristi učestvovali u ratu u BiH, ili su imali njeno državljanstvo, ili koristili oružje nabavljeno u BiH.

„To je nasleđe koje nam je ostavila politika Alije Izetbegovića i SDA, koji su belosvetski šljam i psihopate raznih vrsta doveli da ovde stvaraju islamsku državu. Poslednji teroristički napad u Londonu samo je još jedan u nizu dokaza gde nas je dovela takva politika“, kaže Galijašević.

(Blic)

Advertisements

error: