DOŠAO ĐAVO PO SVOJE – Teroristički napadi u Londonu, Parizu, Mančesteru, Briselu…

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

London, Pariz, Brisel, Berlin… A sada i Mančester? Evropske metropole proteklih godina sve češće su meta terorista. Ovo je pregled najvećih terorističkih napada u Evropi u poslednjih trinaest godina.

U šoping ulici u glavnom gradu Švedske napadač otetim kamionom udara prvo u masu ljudi, a zatim i u tržni centar. Pet osoba je poginulo, a 15 povređeno. Još istog dana, policija hapsi 39-godišnjeg Uzbekistanca pod sumnjom za terorizam.

Sankt Peterburg, april 2017.

U eksploziji u metrou u Sankt Peterbugu nastradalo je 11 ljudi, a brojni su povređeni. Mesto eksplozije i način postavljanja bombe odgovaraju mustri islamističkog terorizma.

London, mart 2017.

Napadač autom namerno skreće u pešačku zonu na mostu u centru Londona, nakon čega ubada jednog policajca. Četiri osobe podležu povredama. Britanske snage bezbednosti ubile su počinioca.

Pariz, februar-mart 2017.

Na francuskom aerodromu Orli čovek pokušava da istrgne oružje iz ruku vojnika u patroli. Nakon toga je ubijen. Početkom februara, Egipćanin koji se mačetama bacio na vojnu patrolu, ubijen je u blizini muzeja Luvr.

Advertisements

Berlin, decembar 2016.

Glavni grad Nemačke bio je meta terorističkog napada neposredno uoči Božića. Član Islamske države (ID) ubija 12 osoba tako što je ukradenim kamionom uleteo u centar božićnog vašara. Nekoliko dana posle toga, 24-godišnji Tunišanin ubijen je u blizini Milana pri policijskoj kontroli.

Nica, jul 2016.

Nica, Teropin on pinterestshare itTerorista kamionom uleće u masu na rivi u francuskom lučkom gradu. Poginulo je najmanje 86 ljudi. Nakon toga, ID je preuzela odgovornost za taj masakr.

Brisel, mart 2016.

Islamistički teroristi sa više bombi usmrtili su 32 osobe na aerodromu i metro-stanici u glavnom gradu Belgije.

Istanbul, januar 2016.

Napadač samoubica ID ubija 12 osoba u istorijskom centru turske metropole raznevši se bombom usred turističke grupe.

Kopenhagen, februar 2015.

U glavnom gradu Danske 22-godišnji mladić arapskog porekla puca na jedan kafić. Jedan čovek je ubijen. Atentator ubija čuvara ispred sinagoge, nakon čega gubi život u policijskoj poteri.

KURIR NOVINE

Advertisements

error: