DOM ZDRAVLJA: Pregledali smo bolesno dete, tužićemo majku!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Posle snimka majke Violete Cvetković iz ordinacije Doma zdravlja Kragujevac da njeno dete pedijatar ne želi da pregleda jer nije njen pacijent, oglasio se i Dom zdravlja u Kragujevcu.

 

Kako se navodi u saopštenju, dete je pregledano, uz propisivanje terapije, u Domu zdravlja Kragujevac pet minuta pre nastanka uznemirujućeg snimka. Problem je nastao, navode iz uprave, zbog insistiranja detetove majke da dete ponovo pregleda drugi lekar u smeni.

– Dete se javilo u Centralni objekat službe za zdravstvenu zaštitu predškolske dece Doma zdravlja Kragujevac u pratnji majke zbog povišene temperature. Izabrani lekar deteta dr Dragan Vukajlović radi u popodnevnoj smeni, pa iz tog razloga, a prema Pravilniku o bližim uslovima ostvarivanja zdravstvene zaštite Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, kad izabrani lekar ne radi određuje se zamena.

 

-U prepodnevnoj smeni radili su dr Boban Ćupić i dr Nada Ilić. U ovom slučaju dete je pregledao dr Boban Ćupić i propisao terapiju. Majka, nezadovoljna očigledno iz svojih razloga, tražila je pregled kod drugog lekara, tj. dr Nade Ilić. Napominjemo da je dr Nada Ilić bila izabrani lekar maloletnog deteta, ali zbog bolesti i dužeg bolovanja, majka je promenila izabranog pedijatra, u februaru ove godine – navodi se u saopštenju DZ Kragujevac.

Advertisements

 

DETE PREGLEDANO I PROPISANA MU JE TERAPIJA

Činjenice su, navodi se dalje, da je dete pregledano i propisana mu je terapija, o čemu postoje dokazi u zdravstvenom kartonu pacijenta (u papirnom obliku i u elektronskoj formi), kao i da je dete pregledao lekar u smeni, izabrani lekar radio je u suprotnoj smeni, a prema pomenutom Pravilniku.

 

– Ni jednog trenutka, pre obavljenog pregleda, majka nije izrazila želju da dete pregleda konkretno dr Nada Ilić. Svi pacijenti Doma zdravlja Kragujevac imaju isti tretman, a u skladu sa medicinskim indikacijama. Ponašanje majke navedenog deteta, neovlašćeno snimanje zaposlenih, uvrede na račun zaposlenih, otimanje faksimila lekaru, lupanje istim po papirima na radnom stolu.., uznemirilo je ostalu decu i roditelje prisutne u tom trenutku u dispanzeru za decu.

Kako se dalje ističe protiv majke će biti podneta prijava!

 

DNEVNE.RS / TELEGRAF.RS / FOTO: Blic

Advertisements

error: