Doktorka napala majku bolesnog deteta: Uspela si da budeš poznata!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Posle video snimka o kojem priča cela Srbija, koji je snimila kragujevčanka Violeta Cvetković u lokalnom Domu zdravlja oglasila se lekarska komora Srbije, ali na društvenim režama i brojni lekari koji su ukazali nedozvoljeno snimanje i nepotrebno uznemiravanje javnosti svakako nisu put za rešavanje problema.

Ipak, otvoreno pismo pedijatra Samre Skadrak iz Prijepolja “zabrinutoj majci” možda je najbolji odgovor na sve dileme koje se ovih dana u javnosti pojalvjuju.

 

Njen status sa Fejbuka prenosimo u celosti:

Retko o čemu pišem, što ne znači da nemam stav, nego prosto mi prija da u ovoj šumi svega – ćutim. Sad se obraćam gospođi koja je “zapalila” društvene mreže, stavivši snimak načinjen u dispanzeru u Kragujevcu.

Draga mama, bolesnog deteta ne znam sa kolikim gnevom i jedom pristupaš situaciji, jer iz viđenog svi možemo samo iz konteksta da izvlačimo. A evo šta sam izvukla – JA PEDIJATAR zaposlena na sekundaru a nekad ranije radila u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Advertisements

 

Taj telefon kojim mašeš i neovlašteno snimaš si trebalo da upotrebiš da okreneš dispanzer i da zakažeš pregled kod detetovog lekara. A da… a pre toga da daš dobru dozu sirupa za snižavanje temperature. Verujem, da dete koje ima “teške dijagnoze”, kako piše bi svako zakazao u okviru istog dana… Ali prosto je bilo lakše zgrabiti bolesno dete i direktno napraviti “mesto zločina”… senzaciju… popljuvati sistem…

Majko, da živiš u inostranstvu do pedijatra ne bi došla ni za 5 dana, znala bi da ćeš dva dana davati antipiretike… dete bi ti gledali lekari u hitnoj… pa ako detetu ne bi bilo bolje pogledao bi ga pedijatar… A telefon bi držala isključen, kao što dolikuje kad se ulazi u bolnicu, sud, školu… Nema veze, postali si slavna…. kraljica meseca oktobra… dobila hiljade pregleda, šerovana, podržale su te majke… ali koje… je li iste one koje sa šest meseci hrane smokijem odojče, sa devet daju krem bananicu i uvek kad se dete razboli sa prvim curenjem iz nosića i prvim skokom temperature, dotrče lekaru, jer nisu znali dozu sirupa i da budu brižne i spreče bolest dok se ne razvije i raspitaju se u prvim minutima bolesti od čega njihovo dete boluje…

 

E pa nismo vidovnjaci a ni čarobnjaci….. ali ću ti draga majko reći da imaš i zaštitnika pacijentovih prava i direktora ustanove, gde si mogla da zatražiš svoja prava… ovo nije način.

 

IZVOR: Dnevne.rs / FOTO: Facebook

Advertisements

error: