“Doktor” iz reklame za “Prolom vodu” je ustvari konobar!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Na plakatu sa kog se poručuje potrošačima da je “prolom” voda preporučljiva kod ulkusne bolesti i dispepsije potpisan je profesor doktor Dragan Popović, i to ispod fotografije na kojoj je zapravo ugostitelj Aleksandar Vujić.

Na propagandnom materijalu za “prolom” vodu čovek u belom mantilu i sa stetoskopom oko vrata nije nikakav doktor, već ni manje ni više nego konobar zaposlen u Prolom banji, otkriva Zaštitnik potrošača.

Da zlo bude veće, na plakatu sa kog se poručuje potrošačima da je “prolom” voda preporučljiva kod ulkusne bolesti i dispepsiju potpisan je profesor doktor Dragan Popović, i to ispod fotografije na kojoj je zapravo ugostitelj Aleksandar Vujić, ali u lekarskoj, umesto u konobarskoj uniformi.

 

Kažnjivo

Advertisements

U reklami ne sme da bude lažnog predstavljanja, jer to nije samo kršenje Zakona o oglašavanju već je to i krivično delo koje je kažnjivo zatvorskom kaznom do tri godine
Nenad Bumbić, udruženje potrošača

Stručnjaci smatraju da je u ovom slučaju, osim kršenja Zakona o oglašavanju, došlo i do ozbiljnog krivičnog dela.

Nenad Bumbić, predsednik udruženja Zaštita potrošača, smatra da je ovaj način oglašavanja nedopustiv.

 

– U reklami ne sme da bude lažnog predstavljanja, jer to nije samo kršenje Zakona o oglašavanju već je to i krivično delo koje je kažnjivo zatvorskom kaznom do tri godine. Ako neko u reklami glumi profesora ili doktora, mora jasno da se naglasi da je osoba koju gledaoci vide samo glumac bez stručnih kvalifikacija – upozorava Bumbić.

 

izvor: Informer.rs / FOTO: Promo

Advertisements

error: