ĐOKOVIĆ PADA POD UTICAJ SEKTE! – Novak otpustio trenera i ceo svoj stručni tim!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Srpski teniser Novak Đoković dogovorio je sporazumnu saradnju sa trenerom Marjanom Vajdom, kondicionim trenerom Gebhardom Fil Gričem i fizitoterapeutom Miljanom Amanovićem.

 

Đoković je sa Vajdom sarađivao od 2006. godine kada je osvojio prvi turnir i to u holandskom Amersfortu kada je savladao Nikolasa Masua.

“Beskrajno hvala Marjanu, Džidžiju i Miljanu, na deceniji prijateljstva, požrtvovanosti, profesionalizmu i posvećenosti mojim ciljevima u karijeri. Bez njihove podrške ne bih ostvario ovako velike rezultate u tenisu. Svestan sam da su živeli za mene i da su sve podređivali mojim uspesima i ostvarenju mojih snova. Bili su moja snaga i davali su mi uvek vetar u leđa. Nije ovo bila laka odluka, ali zajedno smo osetili da nam je potrebna promena. Veoma sam zahvalan i ponosan na naš odnos i neraskidivu vezu koju smo izgradili tokom godina, zasnovanu na ljubavi, poštovanju i razumevanju. Oni su moja porodica i to se nikad neće promeniti”, naveo je Đoković.

Novak razmišlja da angažuje nova lica u stručnom štabu, ali ne želi da žuri sa odlukom.

Advertisements

“Osećam da je ovo novo poglavlje u mom životu. Moja karijera je uvek išla uzlaznom putanjom, a sada doživljavam kako je to kada vas put odvede u drugom pravcu. Želim da pronađem način da se vratim na sam vrh jači i otporniji nego pre. Veoma sam uveren da ću u tome uspeti, iako je reč o procesu koji ne može da se desi preko noći. Zato mi je potrebno i vreme da pronađem pravu osobu u timu sa kojom ću moći da se povežem na profesionalnom nivou. Toliko sam dugo u tenisu da mogu samostalno da sprovodim dnevne rutine, i ne želim da žurim sa odlukama. Plan je da na narednim takmičenjima putujem uz podršku svoje porodice i menadžera. Obavestiću javnost o detaljima kada pronađem pravu osobu za tim, ali za sada bih želeo samo da se svima vama zahvalim na podršci i razumevanju”, zaključio je Đoković.

Đoković je sa Vajdom osvojio 67 titula, a od toga 12 Gren slem trofeja. Vajda je sredinom aprila dao ekskluzivni intervju za Kurir.

 

KURIR

Advertisements

error: