DOKLE VIŠE OVO?! NOVI UDAR NA VOZAČE: Registracija skuplja i do 12.000 dinara!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vlasnici kojima broj sedišta u vozilu nije isti kao u saobraćajnoj dozvoli mogli bi da plate i do 12.000 dinara kako bi ispravili ovo neslaganje i registrovali auto, ali i izbegli kaznu.

 

Svaki vozač pravi prekršaj ako nema isti broj sedišta u dozvoli kao u autu. Ovaj prekršaj može da utvrdi policajac koji zaustavi vozilo u saobraćaju, a od pre više od pola godine zaposleni na tehničkom pregledu moraju da reaguju ukoliko uvide neslaganje.

 

Tada je, naime, počela primena odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja koje se odnose na ispitivanje vozila koje podrazumeva broj sedišta i ostale tehničke podatke u dozvoli.

Advertisements

Neslaganje je negde bilo posledica namere vlasnika da mu vozilo bude registrovano sa više ili manje sedišta nego što ih ima, a negde pogrešne deklaracije proizvođača ili računa kod kupovine.
– Tehnički pregledi su obavešteni da moraju da obrate pažnju na ovo, pa su vozačima kojima se podaci nisu poklapali tražili potvrdu o broju sedišta. A nju mogu da daju proizvođači, koji to naplaćuju od 4.000 do 12.000 dinara, a ako oni to iz nekog razloga ne mogu, onda to rade ovlašćene organizacije za ispitivanje vozila i Agencija za bezbednost saobraćaja, gde je ceh oko deset hiljada – navodi Saša Lakić iz Centra za tehničke preglede vozila.

S obzirom na to da su iznosi visoki, mnogi su se pobunili, pa je MUP počeo da tehničkim pregledima šalje spiskove određenih marki i tipova vozila koji bez potvrde mogu da prođu pregled.
– Ali problem je što ta obaveštenja ne postoje za sva vozila, pa će mnogi morati da plate potvrdu. Na kraju se sve prelomilo na vozačima – navodi Lakić.

Na pitanje da li problem potvrde može da se reši uvidom u dosije auta koji je u MUP, on odgovara da je to moguće, ali zahteva da vlasnik ode u policiju i pogleda dosije, a možda ga tamo neće naći ili će biti nepotpun. To je, dodaje on, maltretiranje.

 

KURIR NOVINE

Advertisements

error: