DOKLE VIŠE OVO IDE!? Popovi osveštavali FONTANU u dvorištu leskovačke bolnice!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Svetena vodica od danas direktno teče iz nove fontane u sređenom parku Opšte bolnice Leskovac jer su novopostavljenu fontanu osveštali sveštenici leskovačke pravoslavne crkve.

Iako je Srpska pravoslavna crkva zabranila da se sve i svašta osveštava, leskovački popovi nam kažu da je reč o simboličnom činu.

– Mi se danas zapravo molimo za zdravlje svih bolesnika koji borave u ovoj zdravstvenoj ustanovi- ističe sveštenik Slaviša Stanojević. Ceremoniji osveštavanja, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, novinara i zaposlenih u gradskoj bolnici, prethodilo je parterno uređenje dela dvorišta oko Dnevne bolnice Službe za psihijatriju.
– Ambijetalnim poboljšanjem prostora došlo je do povećanja funkcionalnosti i prikladnosti ovog dela bolničkog kruga- kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i podsetio da su radovi iznosili 1,2 miliona dinara.

Advertisements

Ovom prilikom najavljena je i rekonstrukcija zgrade Službe za infektologiju, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

– Planirana je energetska sanacija zgrade, kompletna zamena dotrajalih instalacija, sređivanje toaleta i rekonstrukcija krova- nabraja direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević.

Predračunska vrednost ovih radova je oko 63 miliona dinara.

(Autor: Jugmedia)

Advertisements

error: