Dok su se Srbi bavili sukobom Vučića i Nikolića, Šiptari na Kosovu zidaju GRANICU!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Četiri godine nakon uspostavljanja integrisanog prelaza na Merdaru juče je položen kamen-temeljac za izgradnju stalnog prelaza.
Polaganju kamen-temeljca prisustvovali su kosovski predsednik Hašim Tači, glavni pregovarač Prištine Edita Tahiri i drugi koji su redom ponavljali da je ovo udaranje temelja trajnom graničnom prelazu rezultat dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, te da je normalno da „dve države sarađuju i spreče šverc i kriminal“.

 

Cerenomiji su prisustvovali i predstavnica EU u Prištini Natalija Apostolova, šefica Euleksa Aleksandra Papadopulu kao i predstavnici agencija UN na Kosovu. Nedavno je u kosovskom parlamentu usvojena i Rezolucija o transformaciji bezbednosnih snaga Kosova u oružane snage Kosova. Srpski poslanici nisu učestvovali u glasanju.
Rezolucija ovlašćuje Vladu Kosova da koordiniše i izradi strategiju za transformaciju Bezbednosnih snaga Kosova u vojsku, čime se zaobilazi ključno odlučivanje predstavnika Srba o ovoj temi.

Advertisements

– Samo u poslednja dva tri dana srpska država i narod su doživeli još nekoliko poraza – kaže Aleksandar Đikić, predsednik Srpskog nacionalnog foruma.

On podseća da su pre dvadesetak dana vlasti u Beogradu bombastično najavile da će na Sretenje Srbi sami organizovati i formirati Zajednicu srpskih opština.

– Kako vidimo, u pitanju je još jedna laž, još jedna prevara i još jedno političko iživljavanje nad jadnim položajem u kome se Srbi nalaze. Umesto formiranja ZSO dobili smo ultimatum Prištine pod kim je uklonjen zid na mostu u Kosovskoj Mitrovici. Umesto tog zida, evo postavlja se kamen-temeljac za jedan drugi zid, u vidu graničnog prelaza na Merdaru i to baš na godišnjicu zločina u Livadicama. Beograd opet ćuti – kaže Đikić.

Nakon prelaza Merdare u skladu sa Sporazumom o integrisanom upravljanju granicama gradiće se još dva stalna prelaza, Mutivoda i Brnjak, saopštila je Kancelarija EU u Prištini.

– Doživećemo podizanje karaula i drugih vojnih objekata na Kopaoniku i drugim lokacijama prema centralnoj Srbiji i Beograd će opet da ćuti – zaključuje Đikić.

 

(Izvor: Vesti online)

 

Advertisements

error: