Dodikova policija hapsi novinare, opoziciju, decu, roditelje!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Policija je sa banjalučkog Trga Krajine odvela i ubacila u policijsku maricu predsednika Partije demokratskog progresa (PDP) Branislava Borenovića i poslanika te opozicione stranke u Skupštini RS Draška Stanivukovića.

 

Prilikom njihovog privođenja došlo je do guranja okupljenih građana i policije, a građani su uzvikivali „Pravda, pravda“ i „Ubice, ubice“.

Borenović je pre nego što je priveden pozvao sve nadležne institucije da puste na slobodu Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida i ostale članove grupe „Pravda za Davida“ koji su jutros uhapšeni.

Takođe je pozvao sve građane da dodju na Trg Krajine i, kako je rekao, pobune se protiv terora koji nad građanima sprovodi policija RS.

 

On je rekao da roditelji ubijenog Davida Dragičevića imaju pravo da traže istinu i pravdu za svog sina.

 

U međuvremenu su na Trg Krajine stigle dodatne policijske snage, odnosno 30-ak pripadnika specijalne policije.

U nekoliko navrata okupljeni građani su pokidali žutu policijsku traku kojom je ogradjeno mesto gde se nalazi slika ubijenog Davida i drvena skulptura podignute pesnice.

Advertisements

 

Otac ubijenog banjalučkog mladića Davida Dragićevića uhapšen je jutros kada je izašao iz kuće u banjalučkom naselju Pobrđe i krenuo ka Trgu, a policija je potom blokirala trg Krajine i ogradila ga žutom trakom, zabranjujući bilo kome da priđe mestu na kojem se nalazi slika ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Davor Dragičević se nalazi na hirurgiji jer mu je slomljena ruka. Policija je s Trga Krajine odvela i Suzanu Radanović, majku ubijenog mladića, a prema poslednjim informacijama, ona se nalazi u porodičnoj kući koju policija pretresa.

Osim njih dvoje, uhapšeno je još nekoliko članova grupe „Pravda za Davida“ koji su 17. decembra protestovali ispred Narodne skupštine RS kada je birana nova vlada RS.

 

Banjalučka policija je pre par dana podnela prekršajne prijave protiv 20 članova grupe „Pravda za Davida“ koji su 17. decembra protestovali ispred zgrade Skupštine RS, pošto je ranije saopštila da su se članovi grupe okupili na prostoru na kojem ne mogu da budu održavana javna okupljanja.

David Dragičević, 21-godišnji mladić iz Banjaluke, nestao je u noći 18. marta, a njegovo beživotno telo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.

 

N1 SRBIJA / DANAS

 

Advertisements

error: