DODIK: Protesti u Beogradu su jako loša stvar!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik izjavio je danas da poslednji događaji u Beogradu nisu dobri za Srbiju i da je pogrešno vreme izabrano za slanje takve poruke u trenutku kada je Srbiji potrebna snaga za pregovaračke procese sa Prištinom.

Dodik je ocenio da bi bilo logično da se sve nacionalne i političke snage u Srbiji okupe oko pregovarača, a da sve ono što treba da rešavaju na političkom planu treba činiti u skladu sa izborima.

 

– Svaka vrsta ulice i nestabilnosti asocira na to da su kreirani ili da su podmetnuti Srbiji da bi smanjili njenu snagu i moć. Ja to posmatram na taj način. Treba poštovati legitimno izabrane institucije i legalno izabranog predsednika Srbije i u tom pogledu sve stvari ršavati na dan izbora. Koliko razumem, tamo se i razgovara na tu temu – da dođe do izbora – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, prenela je RTRS.

Advertisements

 

Opozicioni Savez za Srbiju je i tokom vikenda organizovao proteste protiv vlasti tokom kojih se u subotu uveče dogodio upad u zgradu RTS-a u Beogradu, a juče je bila blokirana zgrada Predsedništva u vreme obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

Dodik je rekao i da svaka vrsta ulice asocira da su te aktivnosti negde kreirane ili podmetnute te da treba poštovati legalno izabrane institucije.

 

PINK / TANJUG

FOTO: TANJUG

 

Advertisements

error: