DOBRA VEST za protivnike Evropske unije –BBC televizija: „Srbija nikada neće ući u EU!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

BBC u rubrici „Rijaliti ček“ ističe da, ne samo da se pet zemalja – Srbija, Crna Gora, Makedonija, Albanija i Turska neće pridružiti Evropskoj uniji u skorije vreme, već i da, kada jednom ispune potrebne uslove, na njihovo pristupanje članice EU, među kojima je i Britanija, mogu uložiti veto.

 

Tekst se pre svega bavi Turskom i stavovima britanskih političara prema otvaranju vrata Brisela za zvaničnu Ankaru, ali se navodi i da je pred ostalim kandidatima još mnogo posla.

Advertisements

BBC ističe promenu stava premijera Dejvida Kamerona o Turskoj – on je 2010. godine pružao jaku podršku njenim evropskim integracijama, „skrećući pažnju“ Francuskoj i Nemačkoj da „ne izopštavaju Tursku iz kluba“, da bi pet godina kasnije rekao da „Turska nije ni blizu ulaska u EU“.

Ocena „nije ni blizu“ u tekstu važi i za Srbiju. Britanska mreža podseća da je Hrvatskoj, Poljskoj i Mađarskoj trebalo deset godina da završe pregovarački proces, a da je Srbija svoj otvorila tek 2015. godine. „U ovom ritmu, nijedna od pet zemalja neće uskoro biti spremne za Uniju, a verovatno i nikad“, piše BBC.

 

Izvor: B92 / asinfo.info

Advertisements

error: