DOBRA VEST! GMO lobista Kostić i tajkun Matić odustali od kupovine PKB!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Petar Matijević ističe da su on i Miodrag Kostić sitne ribe za arapsku ‘Al Dahru’ i kinesku ‘Hen Čang grupu’, koji su svetski giganti i čiji se prometi mere u milijardama dolara.
Biznismeni Petar Matijević i Miodrag Kostić odustali su od kupovine PKB-a jer nemaju dovoljno novca za takvu investiciju! Oni su, kako ističe Matijević, sitne ribe u odnosu na arapske i kineske kompanije koje hoće da kupe naš najveći poljoprivredni kombinat!

Država je, podsetimo, pre nekoliko dana ponovo raspisala javni poziv za prikupljanje pisama investitora koji su zainteresovani da učestvuju u privatizaciji PKB-a.

 

Nas dvojica smo planirali da uzmemo PKB i više puta smo se sastajali i pričali na tu temu. I juče smo se videli tim povodom
Petar Matijević, vlasnik industrije mesa “Matijević”

Advertisements

Rok za dostavljanje pisama je 17. februar, a zainteresovani investitori treba da predlože cenu, model privatizacije, investicioni program, okvirni plan poslovanja i broj zaposlenih.

Mnogo mu krivo

Matijević u izjavi za Informer priznaje da je želeo sa Kostićem da napravi konzorcijum kako bi kupili PKB, ali dodaje i da sada od te priče nema ništa.

 

– Nas dvojica smo planirali da uzmemo PKB i više puta smo se sastajali i pričali na tu temu. I juče smo se videli tim povodom i Kole mi je rekao da su strane firme koje hoće PKB mnogo ozbiljniji igrači od nas. I u pravu je! Arapska ‘Al Dahra’ i kineska ‘Hen Čang grupa’ su svetski giganti, čiji se prometi mere u milijardama dolara. Mi te pare nemamo i možemo samo da ih sanjamo – kaže Matijević.

 

INFORMER

Advertisements

error: