DOBRA PONUDA!? CIA nudi 160,000 dolara za cinkarenje Vučića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Da li želite da zarađujete 160.000 dolara godišnje? Jedini uslov za to je da govorite naš jezik, da živite “preko Bare” i da želite da – špijunirate Srbiju. Zvuči gotovo neverovatno, ali upravo to piše u ponudi za posao koju je pre nekoliko dana objavila američka Centralna obaveštajna agencija CIA.

 

CIA organizuje vrhunsku obuku za energične, kreativne i uporne obaveštajne profesionalce. Instruktori jezika izvršavaju programe koji studentima pružaju sva potrebna kulturološka i jezička znanja potrebna za rad i boravak u inostranstvu – navedeno je u oglasu za posao.

 

Pošto smo ispunili osnovne uslove, odnosno najvećoj obaveštajnoj organizaciji na svetu smo sa dva klika “obećali” da nikom nećemo reći za kakav posao konkurišemo i da se ne drogiramo – odlučili smo da se prijavimo. Jedino smo “prećutali” da nismo iz Amerike. Iako smo prvo očekivali da nam CIA traži lične podatke, i to detaljno za nekoliko kolena unazad, na samom početku pitali su nas da li smo državljani Sjedinjenih Američkih Država, da li bismo se preselili u Vašington i da li se trenutno nalazimo van teritorije “obećane zemlje”.

Advertisements

 

Uporno su ponavljali obaveštenja da s potencijalnim kandidatima ne žele da komuniciraju preko “žice”, odnosno interneta i telefona, ali to nas nije sprečilo da popunimo formular do kraja. Na sledećoj strani prijave, s nekoliko klikova smo označili jezik za koji konkurišemo, godine “predavanja”, kao i oblasti kojima bismo podučavali studente kroz srpski jezik (istorija, politika, sociologija, istraživanja, simboli…).

 

Kako piše na njihovom zvaničnom sajtu, nudi se posao za instruktore srpskog jezika koji bi “studente”, buduće obaveštajce, podučavali jeziku i kulturi našeg naroda, kako bi oni bili sposobni za rad i boravak u drugoj zemlji. Drugim rečima, Srbin bi obučio špijuna koji bi, potom, sa zadatkom došao u Srbiju.

 

INFORMER.RS

Advertisements

error: