DOBRA ODLUKA! Žandarmi koji su prebili Andreja Vučića pušteni na slobodu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Šestorica žandarma osuđeni su na šest meseci uslovne kazne zbog prebijanja Andreja Vučića i Predraga Malog. Žandarm Dragan Savić osuđen je na osam meseci uslovne kazne jer je osuđen i za napad na vojna lica u obavljanju službene dužnosti, dok je Rade Matić oslobođen optužbi.

 

Viši sud u Beogradu osudio je na šest meseci uslovne kazne, sa rokom provere od dve godine, žandarme Predraga Mitrovića, Slavka Stojanovića, Dalibora Đorđevića, Zlatka Gigića, Bobana Lekića, Mitra Milosavljevića i to zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, odnosno prebijanja braće predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, tokom Parade ponosa u septembru 2014. godine.

 

Žandarm Dragan Savić osuđen je na osam meseci uslovne kazne, sa rokom provere od tri godine, i njemu se na teret, pored krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, stavlja i krivično delo napad na vojna lica u obavljanju službene dužnosti, odnosno vojne policajce koji su bili u pratnji Vučića i Malog.

Advertisements

 

Komandant voda Niške žandarmerije Rade Matić oslobođen je optužbi za nečinjenje, odnosno za to što nije sprečio napad.

 

Podsetimo, tužilac je juče u završnoj reči zatražio da sedmorica žandarma budu osuđena na po dve godine zatvora, a komandant Rade Matić na jednu godinu zatvora.

Svi optuženi su tokom suđenja negirali krivicu i naveli da su 28. septembra 2014. postupali po zakonu.

 

Predsedavajuća sudskog veća sudija Svetlana Aleksić je, obrazlažući presudu, navela da je presuda doneta jer je sud poverovao svedočenjima neposrednih očevidaca, kao i na osnovu snimka televizije N1 sa mesta događaja.

Ona je dodala da je sud odbacio izjave optuženih da su bili napadnuti i da su se branili.

N1 SRBIJA

Advertisements

error: