DOBAR PLAN! Kodirajte RTS, ko hoće da ga gleda neka plati!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Na udaru se našao opet džep već i ovako osiromašenih građana. Nakon preskupe novogodišnje rasvete, podizanja cena goriva, hrane, tehničkog pregleda vozila, polaganja vozačkog, gradnje nepotrebnog Nacionalnog stadiona, sada je u planu da poskupe i RTS i RTV pretplata.

 

Bunt javnosti i veliko nezadovoljstvo koje je usmereno ka RTS-u ne prestaje ni danas. Građani nemaju problema samo sa cenom pretplate i načinom naplate već i sa više nego bednom uređivačkom politikom RTS-a koja se zasniva na repriziranju starih serija i dosadnih kvizova koje više niko ni ne gleda..

Naravno primetno je i da RTS već nekoliko meseci unazad ne prenosi najveće sportske događaje kao što su Liga šampiona u fudbalu ili Svetsko prvenstvo u odbojci.

 

Postoji plan i predlog jednog dela javnosti koji je i našoj redakciji sasvim prihvatljiv.

Advertisements

 

O čemu je reč!?

Predlog se zasniva na kodiranju RTS-a kako bi on kao kanal bio dostupan samo onima koji to žele. Tako dolazimo do toga da oni koji baš hoće da gledaju nacionalnu televiziju mogu da dobiju dostpunost ali prethodno moraju da za to plate pretplatu. Dok oni koji ne žele RTS u svom kablovskom paketu ne moraju da plate ništa. Jer kanala neće ni biti.

 

Iako u teoriji ovo zvuči jednostavno, u praksi je gotovo nerealno. Ponajviše zbog jačine uticaja nacionalnog servisa, udela tržišta ali iprikupljanja tv pretplate koja je danas OBAVEZNA!

Šta vi mislite o svemu ovome!?

 

Dnevni Žurnal / FOTO: BETA

Advertisements

error: