DNO! 80 pripadnika Žandarmerije švercuje narkotike!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Policijskog sindikata Srbije (PSS) Veljko Mijailović saopštio je da su tom sindikatu pripadnici Beogradskog odreda Žandarmerije prosledili nezvanični spisak osamdesetak imena zaposlenih u toj jedinici, pored čijih imena se nalaze kvalifikacije da se bave kriminalom ili poslovima nespojivim sa službenom dužnosti.

 

Na konferenciji za novinare, Mijailović je naveo da su taj spisak „pronašli na radnom stolu komandanta te jedinice“ a kvalifikacije u koje su novinari imali uvid se kreću od poslova obezbedjivanja, preko droge, šverca, druženjem sa licima iz kriminogene sredine, do zloupotrebi, malverzacija i povremenog političkog delovanja.

Mijailović  je rekao da je neophodno hitno oformiti radnu grupu koja će ispitati te navode i koja će da pronadje aktere umešane u ovaj slučaj, kao i da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović počne da se bavi ovim slučajem i da se pronadju vinovnici koji su spisak sastavili ili naručili.

Advertisements

 

„Više od deset odsto jedinice se nalazi na ovom spisku, koji mesec dana zajedno sa svojim porodicama strahuju zbog laži i nedorečenih optužbi“, rekao je Mijailović i naveo da postoje indicije da je ministar Stefanović upoznat sa postojanjem spiska, iako PSS nije uputio zvaničan dopis Ministarstvu.

 

„Ako je neko počinio krivično delo zna se kako se postupa – postoji zakon, sprovodi se istraga, podnose se krivične prijave… Da li to znači da ;Ministarsta unutrašnjih poslova (MUP) nema kapacitete za to?“, pita je Mijailović.

Po njegovim rečima, u sindikatu ocenjuju da je spisak autentičan nakon razgovora sa svojim članovima i pripadnicima Žandaremerije, a saznanja su se prvo proširila po zajedničkoj Viber grupi zaposlenih.

 

Na konferenciji je predstavljen i spisak sa 53 zacrnjena imena policijskih službenika, pored kojih se u zagradi nalaze kvalifikacije da su se bavili kriminalom ili poslovima nespojivim sa službenom dužnošću.

 

AUTIOR TEKSTA: Beogradski-glas.rs / Gerila.rs

Advertisements

error: