ĐUKANOVIĆ: Srpska crkva nema šta da traži u Crnoj Gori

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Očigledno je problem SPC da svakoga ko nije poput njih proglašava izdajnikom, poručio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

 

Đukanović je naveo da SPC proglašava izdajnikom svakog ko nije “slepi poslušnik interesa ruskog imperijalizma, velikosrpskog nacionalizma i agresivnog svetosavlja koji promoviše SPC”.

“Izdajnikom čega? Izdajnikom njihovih interesa. Da, taj sam”, rekao je Đukanović.

 

Đukanović je to rekao povodom izjave mitropolita Amfilohija da je “predsednik Crne Gore, u borbi protiv ruskog imperijalizma postao ‘igračka’ u rukama zapadnoevropske, američke i NATO imperije”.

Advertisements

Đukanović kaže da se u sličnom kontekstu može protumačiti i izjava patrijarha srpskog Irineja, da je Crna Gora “istorijski srpska zemlja – srpska Sparta”.

Crnogorski predsednik smatra da takve izjave služe da otežaju put Crne Gore ka emancipaciji i prihvatanju vrednosti moderne Evrope.

 

“Ovo su gluposti koje pokušavaju da ometu Crnu Goru na putu njene emancipacije i usvajanja standarda koji će nas učiniti sastavnim delom savremenog društva Evropske unije”, naveo je Đukanović.

 

Predsednik Crne Gore takođe upozorava da za srpsku crkvu kao autonmnu organizaciju i njene interese u Crnoj Gori nikada neće biti mesta dok je on na vlasti. 

 

(Kurir.rs/Tanjug Foto: Beta)

Advertisements

error: