ĐUKANOVIĆ: Srbi još pate zbog nezavisnosti Crne Gore

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

PODGORICA – Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović ocenio je večeras da je “suštinski problem” odnosa Srbije prema Crnoj Gori u tome što se “Beograd nije pomirio sa nezavisnošću” Crne Gore.

“Beograd se nije pomirio sa time da Crna Gora samostalno donosi odluke”, rekao je Đukanović u gostovanju na Televiziji Crne Gore.

 

Problem su srpske ambicije

On je dodao da smatra da glavni razlog takvog odnosa Beograda prema Podgorici nije crnogorsko priznanje nezavisnosti Kosova. Ukazao je da je “drugi problem” u tome što Srbija želi da postane lider u regionu.

 

“Možda joj po veličini to i pripada”, rekao je Đukanović, ali je dodao da Srbija “mora da reši pitanje ratnih zločinaca”, kao i da ima probleme u odnosima sa svim susednim zemljama, sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Kosovom, Makedonijom i Crnom Gorom.

Advertisements

 

“Uprkos logičnoj nameri Srbije da bude lider u regionu katkada se bahatim ponašanjem to pretvara u svoju suprotnost na svu sreću ne sa onim posledicama kao devedesetih godina prošlog veka”, kazao je Đukanović poručivši da Crna gora na to neće reagovati neodgovorno i nervozno već će uraditi sve da sačuva dobrosusedske odnose.

 

Đukanović je naveo da iz pomenutog odnosa Srbije prema Crnoj Gori dolazi i motiv za njen pokušaj da se politizuje i “slučaj Šarić”.

“Ponašanja državnih organa Srbije u ovom slučaju pokazala su da mi (Crna Gora) i Srbija nemamo iste ciljeve u odnosu na to”, rekao je crnogorski premijer i ocenio da je Crna Gora bila zainteresovana za doprinos u borbi protiv organizovanog kriminala, a da je cilj Srbije bio “kriminalizacija Crne Gore”.

 

Klipovi u točkovima Crne Gore

Đukanović je kazao da su državni organi Srbije pokušali da Crnu Goru predstave kao kriminalnu državu, kako bi dokazali da Crna Gora kao samostalna država nema kapacitete za ulazak u EU.

 

RTV / MONDO

Advertisements

error: