ĐUKANOVIĆ: Šaljem podršku Vučiću da se izbori sa protestima!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je u Berlinu da je vlast u Podgorici spremna da razgovara sa onima koji formalno predvode proteste, ali i da je zajedničko svim protestima u regionu namera da osvoje vlast mimo izbora.

 

On je u Berlinu, tokom predavanja u Nemačkom društvu za spoljnu politiku, kazao da se protesti u Crnoj Gori pokušavaju predstaviti kao građanski, iako je, kako navodi, jasno da iza njih stoje političke strukture.

 

“Spremni smo da sa onima koji makar formalno predvode proteste, sa tom građanskom strukturom razgovaramo o svim pitanjima koja predstavljaju njihov interes. Oko tog pitanja nema nikakvih nedoumica, niti potencijalno konfliktnih situacija na relaciji vlast i učesnici protesta”, kazao je Đukanović, preneli su podgorički mediji.

 

Đukanović kaže i da prepoznaje zajedničku nit u svim protestima koji se dešavaju u regionu. To je, navodi Đukanović, ideja da se promeni vlast mimo izbornog procesa.

Advertisements

Danas na Zapadnom Balkanu imamo vlade koje, kako kaže Đukanović, jasnom vizijom pokušavaju da društva povedu putem savremene EU civilizacije.

 

“Ovakve pojave nas upućuju na zaključak da smo još uvek daleko od toga da imamo homogenizovanu javnost na Balkanu. I dalje se vodi konfrontacija između onih koji zagovaraju novu politiku, politiku usvajanja evropskih standarda, koja, između ostalog, znači i izbor vlasti na demokratskim izborima i onih drugih koji misle da se vlast može menjati na ulici putem revolucije”, naveo je Đukanović.

 

Dijalogom se pokušava doći do toga da se, navodi đukanović, moraju poštovati pravila koja smo uspostavili, a ne da se vraćamo u 90-e godine.

Na društvenim mrežama pojavila se i navodna podrška Đukanovića Vučiću sa pozivom da protesti i nasilje neće nigde u regionu biti opravdani.

 

N1 SRBIJA / DNEVNI ŽURNAL

FOTO: EPA

 

Advertisements

error: