ĐUKANOVIĆ: Dok sam ja živ, neće biti mafije!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović odgovarao je na pitanje jednog makedonskog magazina, gde je novinarima pokušao da objasni dalje planove i kretanje Crne Gore.

 

Prenosimo neka najzanimljivija pitanja i odgovore koje je naša redakcija odabrala:

 

MAGAZIN: Da li znate da u regionu vlada mišljenje da ste vi najbogatiji političar u Evropi?

MILO: Ne bih se složio sa tim. To nije tačno. Znam da svako ima prava da tvrdi nešto, ali znate morate imati i dokaze jer u surpotnom sve podleže tužbi i kazni na sudu.

 

MAGAZIN: Dosta skandala je u Crnoj Gori i afera kad je reč o finansiranju vašeg režima, kako gledate na optužbe da ste vi mafijaška država i da gušite polako Evropu a najviše Srbiju sa kriminalom?

Advertisements

MILO: Dok sam ja živ i na vlasti mafije neće biti u Crnoj Gori. To je svima jasno. Kriminala ima i uvek će ga biti ali on nije tako organizovan dobro kao pre 20ak godina i tokom raspada Jugoslavije.

 

MAGAZIN: Koja je vaša najveća mana, šta sebi najviše zamerate?

MILO: Ostavljam drugima da to odluče ali zameram sebi to što sam se možda i previše dao politici iako sam mnogo toga u životu izgubio zbog toga.

 

MAGAZIN: Da li će Crna Gora podržati ideju o podeli Kosova na srpski i albanski deo?

MILO: Mi ćemo podržati sve što se Srbija i Kosovo dogovore. Mislim da je svako normalan u obavezi da promoviše mir i da na miran način reši konflikt. A Kosovo polako remeti čitav region, tu je i Republika Srpska.

 

 

Advertisements

error: