ĐUKANOVIĆ: Boriću se do smrti protiv mafije i kriminala!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Podgorica – Do istrebljenja ću se boriti protiv svih vidova kriminala i protiv svakog kriminalca u Crnoj Gori, poručio je juče predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

 

Đukanović je saopštio da je napad na novinarku Lakić napad na slobodu izražavanja i demokratiju.

„To je napad i na ono što je strateški cilj Crne Gore – da u dogledno vreme bude deo slobodnog i razvijenog evropskog društva. Specifičnost ovog nasilja je u tome što je načinom njegovog izvršenja jasno da se nije želela naneti šteta samo novinarki Lakić. Ovim se želela posejati sumnja i naneti moralna i politička šteta određenim javnim ličnostima, delovima državnog sistema, pa i samoj državi Crnoj Gori”, kazao je Đukanović.

 

On je gostujući na Radio Danilovgradu dodao:

„Zato je imperativ da se u najkraćem mogućem roku otkrije ko se to u Crnoj Gori oseća toliko moćnim, da ovakvim sredstvima nanosi štetu državi i menja sliku koja o Crnoj Gori postoji danas u međunarodnom okruženju.”

Advertisements

 

Đukanović je naveo da je očekivao da teške optužbe koje se čuju od jednog dela javnosti budu njemu adresirane.

 

„Prvi su se sa iskonstruisanim optužnicama oglasili oni koji su i najsumnjiviji. Logično, oni žele da zloupotrebom jednog kriminalnog akta, napada na novinarku, žele da time ućutkaju sve koji govore o njihovom kriminalu. I moja poruka njima je – ništa od toga! I onih koji hladnokrvno likvidiraju ljude u podne u centru grada, i onih koji dižu u vazduh automobile sa svojim protivnicima, ne mareći za moguće nedužne žrtve, i protiv heroja iz mraka koji prislone pištolj na nogu novinarke, da bi joj hirurški precizno naneli kontrolisanu, ali nekom drugom ko je politička meta, nekontrolisanu štetu. Boriću se jednako protiv svih onih koji misle da ih njihov medijski biznis dovoljno dobro štiti od svega nezakonitog i nemoralnog što čine”, saopštio je Đukanović.

 

IZVOR: Politika.rs / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: