ĐOKOVIĆ: Kiša mi ne smeta, igraću svakako!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra drugi meč dana na stadionu “Filip Šatrije”.

 

Protivnik u četvrtfinalu Rolan Garosa mu je Nemac Aleksander Zverev, biće to njihov peti obračun, svakako možda i najvažniji do sada jer je na Grend slemu.

 

Novak je u razgovoru sa srpskim novinarima na treningu u centru Žan Buen pričao o svojim izgledima u ovom meču, a rekao je i da bi mu kiša i sporiji uslovi za igru odgovarali.

U ovakvim mečevima i najmanji detalji mogu da presude ali Novak je prekaljeni borac, milion puta je bio u ovakvoj situaciji i dobro zna šta može da očekuje.

Advertisements

 

“Ima tu tehničkih i taktičkih detalja, u suštini se trudite da strateški izbacite protivnika iz te komforne zone. Njemu je bekhend bolji udarac sa osnovne linije, ima izuzetno snažan servis, poznato je kada mu ne ide da se povlači nazad i da igra daleko iza osnovne linije. Trudiću se da ubacim dosta varijacija u svoju igru, sa različitim rotacijama, dužinom, da igram kratke lopte, da mu ne dozvoljavam da ima tempo igre sa moje strane. U suštini, to su neki tehnički detalji, u suštini, ako je tesan meč i neizvestan, odlučuje psiha. Posebno u tim presudnim trenucima, ukoliko si u stanju da odigraš svoj najbolji udarac i da ne pogrešiš neku presudnu loptu. U takvim momentima psiha je nešto presudno”.

 

Kiša je i u utorak pravila problem, prekinuti su mečevi Rafaela Nadala i Keija Nišikorija, odnosno Rodžera Federera i Stana Vavrinke. BIla je to prava provala oblaka. Vreme može biti bitan faktor i u četvrtfinalnom meču, jer su organizatori najavili da će je biti.

“Super! Čekamo je. Protiv Štrufa mi je to odgovaralo. Saša isto ima izuzetno snažan servis i ukoliko su malo teži uslovi, ako je oblačno kao u prošlom meču i pada kišica, biću zahvalan na tome, jer će to usporiti njegov servis što ide meni u korist”, kaže Novak.

 

Autor Vesti: B92

Foto: AP

Advertisements

error: