ĐILAS: Vučić je ODGOVORAN zbog prebijanja Stefanovića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Lider Levice Srbije Borko Stefanović rekao je da su ga, juče u Kruševcu, napali kriminalci, da je napad bio organizovan i da je reč o pokušaju ubistva.

 

Stefanović je na konferenciji za medije rekao da se to nije dogodilo spontano, jer su, kako tvrdi, počinioci napada “pratili kretanje” predstavnika Saveza za Srbiju u Kruševcu.

On je rekao da ga je napala grupa mladića sa kapuljačama, na ulazu u prostorije Mesne zajednice Rasadnik, kojima je, navodi, rekao “dobro veče”, a zatim je dobio udarac u potiljak.

“Izgubio sam mnogo krvi, rasekotina je bila vrlo široka”, dodao je i naveo da su ga šutirali u glavu dok je bio u nesvesti, a da su lekari utvrdili da udarci nisu zadati rukom.

 

Stefanović kaže i da su tom prilikom povređena još dva člana Levice Srbije, jednom su “izbijena dva zuba”, ali nije objasnio kako se to dogodilo.

Advertisements

On je pozdravio to što je MUP Srbije brzo pronašao i uhapsio napadače na njega, kao i to što je predsednik Aleksandar Vučić sinoć osudio taj napad, ali je dodao da “nije dobro da se priča da ima više verzija događaja i da je u pitanju lakša telesna povreda”.

Na pitanje novinara ko stoji iza napada, on je rekao da su akteri “manja grupa kriminalaca”, koja je povezana sa izvesnim “kontroverznim biznismenom”, a koji je, kaže, povezan sa nekadasnjim gradonačelnikom tog mesta Bratislavom Gašićem.

 

Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas odgovornim smatra predsednika Srbije, jer je, kako je rekao, stvorio sistem koji je omogućio taj napad.

Predsednik SDS Boris Tadić dodao je na to da je svaka podrška međunarodne zajednice politici predsednika Vučića “bestidna i besramna”.

Đilas je takođe rekao da su neki mediji juče izveštavali da “neki od njih” sa Haradinajem dogovaraju pad vlasti u Srbiji, što je, kaže, besmisleno.

 

Međutim opozicija jednoglasno krivi predsednika Vučića zbog napada na lidere Levice Srbije.

 

B92 / TANJUG

Advertisements

error: