ĐILAS: Pink i Informer nisu mediji nego fabrike laži

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas ocenio je danas da su vlasnik Pink televizije Željko Mitrović i glavni urednik Informera Dragan Vučićević “upravnici fabrika laži a ne medija” i da je bilo kakav pokušaj povezivanja njihovog proizvoda sa medijima, uvreda za sve one koji časno obavljaju novinarsku profesiju.

 

Povodom tužbi koje je protiv Mitrovića i Vučićevića podneo zbog kleveta i govora mržnje, Đilas je u saopštenju ocenio da je jedini zadatak Mitrovića i Vučićevića da što duže na vlasti održe Aleksandra Vučića.

“To je njihovo pravo, ali ne po cenu nečije časti, bezbednosti i na kraju života. Svakoga ko misli svojom glavom nazivaju ološem, bandom, lopovima, fašistima. Prete nam hapšenjima, izazivaju probleme ne samo nama, nego i članovima naših porodica. To je raspirivanje mržnje prema neistomišljenicima u najgorem maniru totalitarnih režima”, ocenio je on.

Advertisements

 

Đilas je dodao da “Vučićevo tužilaštvo” krivične prijave verovatno i neće procesuirati na valjan način, ali i dodao da uprkos tome neće odustati od borbe da se pristojnost i odgovornost vrate u javni prostor.

 

“Udruženje novinara Srbije me savetuje da se od njihovih opasnih laži odbranim u parničnom postupku. To sam i radio do sada. Zato trenutno imam više od 30 parnica. Mogao bih da imam i 130, ali bih onda ceo dan bio po sudovima. Takozvani mediji protiv kojih dobijem presudu, kao što je TV Pink, plate kaznu od hiljadu-dve evra, ali presudu nikada ne objave, iako su na to po zakonu dužni. Tako milioni građana nikada ne saznaju istinu, a Pinkovi, Informeri i njima slični nastave sa lažima. To traje već više od šest godina”, dodao je Đilas.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: