ĐILAS: Aleksandar Vučić uskoro pada sa vlasti

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

 

Lider Saveza za Srbiju (SZS) Dragan Đilas izjavio je da će predsednik džave i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izgubiti vlast na izborima i mada, kako je rekao, “ne voli kladionice”, ne misli da je to daleko.

 

Đilas je u intervjuu za Nedeljnik najavio da će se za vreme novogodišnjih praznika više posvetiti osnivanju stranke, koja će automatski postati jedna od osnivača SZS.

“Kada smo pravili SZS partneri su mi rekli da nije prirodno da osnivači budu devet organizacija i Dragan Đilas kao pojedinac. Postignut je dogovor da za šest meseci formiram stranku koja će automatski postati jedan od osnivača SZS”, objasnio je Đilas.

 

On je rekao da će praviti nešto novo, da će verovatno sa nekim ljudima pokušati da se spoji u jednu stranku kako se ne bi rasipala energija.

Advertisements

“Moja opcija je levica. Zaista mislim da država mora da bude kontrolor u ekonomiji i da brine o svojim građanima”, rekao je Đilas i naveo da želi da ga pamte po tome što je omogućio nekim mladim ljudima da uđu u politiku.

 

Na pitanje o Borisu Tadiću, Saši Jankoviću i Milošu Jovanoviću, Đilas je rekao kako veruje da će neki od njih, “koji sa nama dele iste ideje ili su blizu naših 30 programskih tačaka, postati deo naše zajedničke priče”.

 

“U našem društvu dominiraju strah, agresija i mržnja. I to mora da prestane”, rekao je Đilas, koji smatra da je za to Vučić najkrivlji.

 

IZVOR: N1 SRBIJA

 

Advertisements

error: