DIREKTOR SREDNJE ŠKOLE NAREDIO: Vučićeve slike da budu u svim učionicama

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Goran Nestorović, direktor srednje škole „Nikola Tesla“ na čijem je zidu zbornice tokom jučerašnje posete ministra obrazovanja Mladena Šarčevića bila istaknuta uramljena fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića kaže za Insajder da je fotografija postavljena na njegovu inicijativu.

 

„Ne vidim tu ništa loše. Našu školu je juče prvi put posetila visoka državna delegacija i onda smo u okviru dekoracije, a i zbog želje da se prikaže kult državnosti, fotografiju koja se inače nalazi u mojoj kancelariji prebacili u zbornicu“, navodi direktor ove srednje škole.

On dodaje i da je cela škola povodom posete delegacije bila dekorisana slikama, kako je naveo, srpskih velikana poput Mihajla Pupina, Nikole Tesle kao i peharima i medaljama učenika škole i da mu je žao što to mediji nisu primetili.

 

Na pitanje novinara redakcije Insajder zar nije dovoljan kult državnosti zastava Srbije, Nestorović navodi da u školi, ali u njegovoj kancelariji postoje brojne zastave, ali smatra da i fotografija predsednika kazuje isto.

 

„Deca će u narednom periodu, kao deo gradiva učiti o predsedniku Aleksandru Vučiću kao jednom od predsednika Srbije“, kaže Nestorović dodajući da je on, dok je predsednik bio Tomislav Nikolić, u svojoj kancelariji imao i njegovu fotografiju uramljenu.

Nestorović dodaje i da se on ne bavi politikom, ali na pitanje novinara redakcije Insajder da li je član Srpske napredne stranke kaže da jeste, ali ne i aktivan član.

Advertisements

 

Podsetimo, Insajder je sinoć objavio da je ministar obrazovanja Mladen Šarčević juče posetio dve škole u Kostolcu, a da je na zidu zbornice jedne od njih – Srednje škole „Nikola Tesla“, bila istaknuta uramljena fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

Uprkos činjenici da je u toj prostoriji proveo dvadesetak minuta, Šarčević kaže da sliku nije ni video.

Iako je za sada, prema dostupnim informacijama, fotografija predsednika u školi u Kostolcu izlovan slučaj, činjenica da je predsednik Srbije ujedno i lider vladajuće stranke zahteva povećan stepen pažnje.

Kada je ne tako davno ministar odbrane Aleksandar Vulin predložio da se predsednikove fotografije nađu na zidovima u kabinetima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, razvila se polemika koju je sam Vučić prekinuo rekavši da se ne slaže sa inicijativom ministra odbrane.

Ipak, predsednica Vlade Ana Brnabić tada je takođe podržala upotrebu fotografija predsednika u državnim institucijama, uz obrazloženje da treba jačati kult nacionalnih simbola Srbije.

 

Kada premijerka svrsta predsednika države među nacionalne simbole, onda je uramljena fotografija Aleksandra Vučića u školskoj zgradi logična posledica.

IZVOR: N1 SRBIJA

Advertisements

error: