DIJANA HRKALOVIĆ: Boško ne diraj srpsku policiju!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Na izjave predsednika Dveri Boška Obradovića ubrzo je odgovorila državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović.

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je policija u Lučanima privela na informativni razgovor kandidata Saveza za Srbiju za odbornika u Skupštini Lučani Vukašina Vujovića zbog cepanja bilborda Srpske napredne stranke (SNS) u selu Kotraža što je, kako kaže, još jedan od pritisaka na opoziciju pred lokalne izbore 16. decembra. Ova njegova izjava zasmetala je državnoj sekretarki MUP Dijani Hrkalović, jer kako kaže, Obradović pokušava da obmane javnost.

Obradović je istakao da je Vujović priveden sa radnog mesta i da je u policiji proveo dva sata. Obradović je dodao da advokati Dveri razmatraju podnošenje tužbe zbog toga.

 

– Gde smo mi to stigli i šta nas još čeka od ove vlasti. Ja razumem da (predsedniku Srbije Aleksandru) Vučiću pada rejting. Ja razumem da je on nervozan zbog toga. Ja razumem da Savezu za Srbiju raste rejting i da je on već druga po veličini politička snaga u Srbiji, ali ne može Vučić na silu da zadrži vlast – rekao je Obradović.

On je još jednom pozvao vlast da objavi ime uhapšenih osoba koje su napale Borka Stefanovića u Kruševcu i aktivistkinju SNS Nadu Jovanović (64) u Lučanima i zapitao da li su oni članovi SNS i zašto se vlast plaši da saopšti njihova imena. Obradović je rekao da cela varošica Lučani zna ime čoveka sa kojim se Nada Jovanović verbalno sukobila, i da je on član jedne od frakcija SNS u Lučanima, ističući da on ne zna da li je taj muškarac i fizički nju napao i da li je uopšte uhapšen.

Advertisements

 

Nakon toga oglasila se i Hrkalovićeva.

– Svedoci smo novih napada Boška Obradovića na pripadnike policije iznošenjem brojnih neistina o njihovom radu. Iako je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pre više od 10 dana u Narodnoj skupštini izneo precizne podatke o prijavama i odjavama prebivališta u Lučanima, Obradović je danas ponovo pokušao da obmane javnost lažnom pričom o tome da se podaci kriju, kako se ne bi videlo koliko će biti lažnih birača na izborima 16. decembra – rekla je Hrkalović.

Ona je, istine radi, zatim ponovila podatke koje je ministar već prezentovao javnosti, “jer je više nego jasno da se broj stanovnika u Lučanima već godinama smanjuje, što se najbolje može videti na osnovu prijave i odjave prebivališta”.

Takođe, iznošenjem tvrdnje da policija privođenjem kandidata opozicije vrši pritisak pokazuje da ili da ne poznaje ko vodi istrage u Srbiji, ili što je daleko verovatnije želi da novim neistinama građane dovede u zabludu – objasnila je državna sekretarka.

Kada je reč o konkretnom slučaju koji navodi Boško Obradović, kako dodaje, policija je zbog oštećenja bilborda SNS-a u selu Kotraža postupala isključivo po nalogu tužilaštva koje je zahtevalo da se, između ostalog, obavi razgovor i sa jednim od kandidata za odbornika Saveza za Srbiju.

 

TELEGRAF.RS / FOTO; MIX

 

Advertisements

error: