DEMONSTRACIJE! Blokiran Beograd, masa uzvikuje: ODLAZI VUČIĆU!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

U Beogradu je počeo još jedan građanski protest protiv vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pod parolom “Jedan od pet miliona”. Okupljenima su se obratili predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić, psiholog dr Žarko Trebješanin i predstavnica Asocijacije nezavisnih odbornika Dragana Rakić.

 

Na platou su postavljeni štandovi na kojima građani mogu da potpišu “Sporazum sa narodom”. Okupljeni nose brojne transparente na kojima, između ostalog, piše “Sloboda se osvaja na slobodnim izborima”, “Nije Ustav krpa da ga šutiraš”, “Mi smo uz narod, ne uz sadašnje i bivše lopove”, “1244 razloga Kosova je Srbija” i veliki transparent “Asocijacija slobodnih odbornika”, koju je osnovalo oko 700 odbornika iz parlamenata lokalnih samouprava iz čitave Srbije.

Advertisements

 

Protestna šetnja je krenula drugim putem nego prethodnih jedanaest subota – Uzun Mirkovom, pored Kalemegdana, Brankovom, ka Terazijskom tunelu, koji će, kako je najavljeno, izlepiti Vučićevim lažima, pa dalje pored Skupštine i RTS.

Kako javlja reporterka N1, ovoga puta na protestu nema levog bloka.

 

N1 SRBIJA

FOTO: Printel

 

Advertisements

error: