DEMOKRATIJA? PRAVDA? EU zabranjuje Grcima da jedu i prave girose

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Grci su sa nevericom primili vest da postoji mogućnost da EU zbog sigurnosti zabrani kebab i giros, a “#Free_Giros” je postao trend na grčkom Tviteru.

 

– Počećemo znači giros da jedemo krišom i nelegalno u podrumima i sakrivenim lokalima? Brane nam giros? Ovakvu Evropu želimo? – samo su neki od komentara Grka na Tviteru.

 

Kebab i giros u Grčkoj su pod kontrolom Evropskog parlamenta, gde se nalaze i poslanici Evropske komisije za fosfate u brzoj hrani širom Evrope. Sada su giros i kebab pod velikim rizikom da budu zabranjeni u Grčkoj što predstavlja pravi horor za Grke, i ne samo za njih, već i za ostale ljubitelje ove hrane, objavio je portal Grčka.info.

Advertisements

Evropski parlament je pokrenuo primedbe na predlog Evropske komisije da dozvoli korišćenje fosfata, uključujući fosfornu kiselinu, di i tri fosfate i polifosfate u mesu girosa i kebaba.

 

Do ovog poteza je došlo usled zabrinutosti tokom naučnog pregleda u 2012. godini o mogućoj vezi između fosfata kada se koriste kao aditivi za hranu i bolesti srca – ali dokazi su tada ostali neusaglašeni.

 

Pravila EU obično zabranjuju upotrebu fosfatnih aditiva u pripremi mesa, u kom se koriste za zaštitu ukusa i sprečavaju sušenje mesa, ali postoje i određeni izuzeci.

INFORMER

Advertisements

error: