DAČIĆ: Zašto me kritikujete ja pevam i pevaću za dobro Srbije i budućnost!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je u autorskom tekstu za “Alo” rekao da ga raduje činjenica što je prvi potpredsednik Vlade koja će biti prva, od 2008, koja će kalendarsku godinu završiti s viškom u državnoj kasi.

 

Dačić je, u autorskom tekstu povodom 100 dana Vlade Srbije na čijem je čelu Ana Brnabić, napisao da je mnogo toga urađeno, da mnogo toga i nije, ali da se krenulo s mrtve tačke.

Naveo je da niko nije bio ponosniji od njega kad je stigla vest da Kosovo odustaje od zahteva za članstvo u Unesku. “Pao mi je kamen sa srca težine Dečana i Zočišta, ponovo sam video Gračanicu u punom sjaju, i znao da su naše svetinje na Kosovu ostale na sigurnom i da ih dušmani nisu uzeli. Mnogo znoja smo prolili predsednik Vučić i ja kako bismo ubedili naše prijatelje u svetu zašto je opasno dozvoliti Pacoliju, Haradinaju i Tačiju da uđu u Unesko”. Istakao je da su neke članice koji su prošlog puta glasale “za”, ubedili da ovaj put glasaju “protiv”.

Kad treba nešto zaista da se uradi za zemlju, ostanemo Vučić i ja, ko Pašić i Paču
Dačić je napisao da očekuje da će za dve godine Priština ponoviti zahtev za članstvo, a da Srbija do tada mora biti spremnija nego ikada.

Advertisements

Ocenio je da je ugled Srbije iz dana u dan sve jači: “Svuda smo rado viđeni, nikoga više ne lažemo… Znam ja da će mnogi sada reći: “Ćuti, Ivice, i pevaj”, ali poručio bih tim dušebrižnicima, da ću za Srbiju sve učiniti. Da, pevao sam, i pevaću. Pevao sam Merkelovoj, Sergeju Lavrovu, Eštonovoj, Rami, Erdoganu i Putinu, i Trampu ću, ako treba, ne stidim se toga. Diplomatija i diplomatske pobede nekad se ostvaruju pesmom, šarmom, dobrom šalom, a ne samo ultimatumima, reciprocitetom i silom. Srbija nije u poziciji da se busa u grudi, videli smo šta nam je to busanje decenijama unazad donelo.”

Dačić na turskom pevao Erdoganu

Kaže da skupština, kako je poslanike nazvao “akteri na društvenim mrežama, kibiceri sa balkona”, da su svi glavni kritičari: “A kada treba nešto zaista da se uradi za zemlju, ostajemo Vučić i ja, ko Pašić i Paču. Bilo kako bilo, nastavljamo dalje, kritičari neka rade svoj posao, a iza nas ostaće rezultati”.

N1 SRBIJA

 

Advertisements

error: