DAČIĆ: Volim predsednika Vučića, neću ga nikad izdati!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Predsednik Socijalističke partrije Srbije (SPS) Ivica Dačič izjavio je da predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ne treba da brine o saradnji sa socijalistima, već treba da brine za ljude iz SNS i koalicione partnere koji su na Vučićevoj listi ušli u parlament.

 

“Sto puta sam rekao da Vučić ne brine za SPS, neka brine za ljude sa njegove liste. Oni i bez nas imaju većinu, ali tako je napravio (izbornu) listu da bez njegovih partnera sa liste, on nema većinu u parlamentu, a oni mu ništa značajno nisu doneli u broju birača. Tako da bi bilo bolje da obrati pažnju na njih, a i na ljude iz svoje stranke”, rekao je Dačić za Kurir.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u autorskom tekstu za praznično izdanje “Kurira” da se ne plaši opozicije, kao ni “kombinacija” koje prave sa ljudima iz SNS i njenim koalicionim partnerima.

“I ne interesuju me njihove kombinacije s nekim ljudima iz moje partije, pojedinim koalicionim partnerima koji već razmišljaju kako bi mogli da budu jezičak na vagi i opet promene stranu”, rekao je Vučić.

Advertisements

“Za odnose Podgorice i Beograda bilo bi dobro da Srbi budu deo vlasti u Crnoj Gori”
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da bi za odnose Podgorice i Beograda bilo dobro da Srbi budu deo vladajuće koalicije u Crnoj Gori.

 

Dačić je za podgoričke “Vijesti” rekao da Srbija “želi dobre odnose sa Crnom Gorom i pored brojnih neslaganja”.

“I dalje verujem da bi za naše odnose, ali i za unutrašnju stabilnost Crne Gore, bilo dobro da Srbi postanu deo vladajuće koalicije. Mnogi problemi bi tako mogli da budu prevaziđeni”, rekao je Dačić.

 

Ocenjujući odnose Crne Gore i Srbije kao “stabilne”, Dačić je kazao da je važno da postoji dijalog.

“Cilj nam je isti, a to je Evropska unija (EU) i stabilnost regiona. Ekonomska saradnja, razvoj i realizacija infrastrukturnih projekata, kao i saradnja u energetici su zadovoljavajući. Naravno da nam je dobra saradnja i u procesu evrointegracija, kao i u prekograničnoj saradnji”, rekao je Dačić.

 

N1 SRBIJA / FONET

 

Advertisements

error: