DAČIĆ: Teroristi bacili bombu blizu zgrade u kojoj sam bio

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Šef srpske diplomatije bio je na sastanku sa predsednikom Somalije u predsedničkoj palati u Mogadišu kad je ispred rezidencije eksplodirao automobil pun eksploziva.

 

Najmanje devet ljudi poginulo je, uključujući bivšeg ministra spoljnih poslova Somalije, kada su islamski ekstremisti aktivirali auto bombu u blizini predsedničke palate u Mogadišu, saopštila je policija. Među poginulima je bivši šef diplomatije Husein Elabe Fahije, koji je bio i savetnik aktuelnog predsednika Somalije, javio je AP.

Do eksplozije je došlo u vreme kada je prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boravio u Mogadišu i to baš dok je razgovarao sa predsednikom Somalije Mohamed Abdulahi Mohamed Farmađom, predsednikom Vlade Somalije i ministrom inostranih poslova Somalije.

 

U eksploziji je ranjeno 13 osoba, a mahom je reč o vojnicima. Odgovornost za napad je preuzela ekstremistička grupa bazirana u Somaliji, Al Šabab, koja je saopštila da su meta bila vozila vladinih zvaničnika.

Advertisements

 

Dačić je za Kurir otkrio da su “jedva pretekli“.

– Ovde (u Somaliji) jedva pretekosmo. Automobil-bomba ispred predsedničke palate dok smo bili na sastanku. Ima mrtvih u napadu – navodi Dačić.

Šef diplomatije dodaje da su oni u predsedničkoj palati čuli eksploziju, ali da se on nije nimalo uplašio.

 

– To je puklo… Predsednik Somalije se štrecnuo, a ja ništa. Kažem: „Navikli smo mi na to, nas su bombardovali“, a on će na to: „Da su ovde bili neki sa Zapada, pobegli bi glavom bez obzira“ – navodi on, kao i da nije bilo evakuacije zaposlenih i gostiju u predsedničkoj palati.

 

Autor Vesti: Kurir.rs

Foto: Tanjug

Advertisements

error: