DAČIĆ: Nikada neću priznati nezavisno Kosovo!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Povodom lokalnih redovnih izbora u Majdanpeku, koalicija SPS – Jedinstvena Srbija održala je predizborni skup u toj opštini, na kojem su se obratili predsednik SPS-a Ivica Dačić i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Predsednik SPS Ivica Dačić istakao je u obraćanju okupljenim građanima Majdanpeka da Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, iako bi to mnogi želeli i istakao da je povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova njegova svakodnevna tema.

 

– Povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova je moja svakodnevna tema. To nije nimalo lako. Za vreme mog mandata šest zemalja je povuklo priznanje Kosova, a za vreme mandata Borisa Tadića i Vuka Jeremića preko 80 zemalja je priznalo nezavisno Kosovo – kazao je Dačić.

 

Dodao je da Tadić i Jeremić ne znaju ni gde se na karti nalaze te zemlje koje su povukle priznanje, te da tamo idu na letovanje.

Advertisements

– A ja idem da povuku priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Za vreme mog mandata prvi put se na jednoj američkoj instituciji zavijorila srpska zastava – rekao je Dačić.

 

On je istakao da na lokalnim izborima u Majdanpeku ne učestvuju ni Đilas, ni Tadić, ni Jeremić, ni Saša Janković i naveo da za to postoje dva razloga.

 

– Prvi je što njihove partije uopšte ne postoje kao organizovane stranke. Drugi je što oni znaju kakvi bi rezultati bili i da im je bolje da ne učestvuju da se ne brukaju – rekao je Dačić.

 

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma kazao je da je takozvano nezavisno Kosovo stvorio Bil Klinton i još nekoliko neprijatelja srpskog naroda, a da je Vuk Jeremić je zacementirao i zabetonirao srpsku poziciju i pomogao kosovskim Albancima da imaju današnji status u međunarodnim odnosima.

 

AUTOR TEKSTA: Pink.rs

Advertisements

error: