DAČIĆ: Ne dirajte me u poštenje, obraz ne dam!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Srbija neće pogaziti svoj Ustav i obraz priznajući lažnu državu Kosovo zarad nekakve evropske šargarepe, izjavio je ministar Ivica Dačić za “Večernje novosti”.

 

Povodom izjave poslanika Bundestaga Petera Bajera iz CDU, stranke Angele Merkel, koji je rekao da je u Beograd došao s porukom da “Srbija ne može biti deo EU dok de jure ne prizna nezavisnost Kosova”, Dačić je za “Novosti” od petka rekao da to što je rekao svakako treba shvatiti ozbiljno, jer je zvaničnik partije kancelarke Angele Merkel.

“Ali, ako bi to zaista bilo tako, čemu onda dijalog u Briselu, čemu taj iscrpljujući i za nas veoma frustrirajući proces, ako se unapred zna ishod”, upitao je Dačić. On je dodao da diplomatska bitka za Kosovo i Metohiju tek predstoji.

Advertisements

 

“Signali iz pojedinih ključnih zapadnih država, a pre svega iz SAD, koje su dosad čvrsto stajale na pozicijama da je za njih nezavisnost Kosova završena stvar, daju nam za pravo da se borimo, uvažavajući realnost na terenu, ali i temelje međunarodnog prava koji su brutalno narušeni 2008. jedonstranom akcijom vlasti u Prištini”, kazao je Dačić.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je, povodom izjave poslanika Bundestaga Petera Bajera da Srbija ne može u EU bez priznavanja KiM, da je reč o jednom poslaniku. Kako je rekla, to ne predstavlja zvaničnu politiku Nemačke.

 

IZVOR: B92 / BETA

Advertisements

error: