DAČIĆ napao ambasadora CRNE GORE: Zašto ste nas izdali? Zašto gurate Kosovo u UNESKO?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić zamerio je na današnjem sastanku crnogorskom premijeru Dušku Markoviću odnos Podgorice prema kosovskom pitanju i podršku prištinskim vlastima u vezi sa prijemom u Unesko.

Dačić je Markoviću, koji je juče započeo dvodnevnu posetu Beogradu, izneo svoj stav da potezi Podgorice kada je reč o Kosovu ne idu u prilog dobrim odnosima dveju država, prenele su Novosti pozivajući se na svoje izvore. Ovo „skidanje rukavica“, prema ovim navodima, dovelo je do toga da sastanak na trenutak izađe iz kurtoazne diplomatske atmosfere.

Marković je juče razgovarao i sa premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednikom Tomislavom Nikolićem. Gost iz Podgorice poručio je u zvaničnom delu da nijedna odluka crnogorskih vlasti nije bila usmerena protiv Srbije. Istakao je da su dve zemlje „imale zajedničku istoriju, ali da sada svaka donosi odluke u svom interesu“.

Advertisements

„Ostaćemo snažno posvećeni očuvanju i unapređenju položaja srpske zajednice u Crnoj Gori“, poručio je Marković.

Vučić je poručio da su za Srbiju od ključnog značaja izgradnja auto-puta od Beograda preko Podgorice do Bara kao i modernizacija pruge.

U razgovoru predsednika Nikolića i Markovića, pokrenuta je i tema imovine koju Srbija poseduje u Crnoj Gori, procenjena na više od 100 miliona evra. Predloženo je da se pomoću zajedničkih projekata ona stavi u funkciju, kako bi počela da donosi profit.

Premijer Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali gostu iz Crne Gore predstavili su projekat „Beograd na vodi“.

Srbija i Crna Gora formiraće zajedničku radnu grupu za praćenje infrastrukturnih projekata u drumskom i železničkom saobraćaju. Cilj je bolja koordinacija prilikom izgradnje zajedničkih projekata poput auto-puta Beograd – južni Jadran i rekonstrukcije pruge Beograd – Bar.

 

(Večernje novosti)

Advertisements

error: